28 aralık 2017 abd ile vize krizinin çözülmesi

antibari ile kriz çözülmüştür. karşılığında ne verdik acaba diye düşünmeden edemedim.
ek olarak bundan sonra Türk hükumeti, elçilik veya konsoloslukta çalışan türk vatandaşlarından birini gözaltına almaya karar verdiğinde amerikan hükumetini önceden bilgilendirecekmiş.
iki ülkenin üst düzey geriliminin sınırları kapatmak gibi ceza usulünce sonuca bağlanması baştan zaten hataydı. globalizasyondan bahsettiğimiz böyle bir dönemde sınır kapatmak bu kadar sürerdi. hiç yapılmamalıydı zaten. yıl olmuş 2018(is loading) yahu. saçma amerikan hamleleri işte. komedi dalında olup, komik olmayan amerikan filmi gibi izledik. bitti. alkışlamadık.
ABD türkiye’den gözaltı ve tutuklama olmayacağının güvencesini aldık dedi. Türkiye ise böyle bir güvence vermedik dedi. Umarım yeni bir kriz doğmaz.
3 red yediğim için pek de umrumda olduğunu söyleyemiyeceğim.
eninde sonunda olacağı buydu.saçma adımlar.napcaklardı sanki geri çekmeyipte.
bu kararı aldılar .evet güzel.fakat konsolosluk vatandaslarına güvenlik uyarısı yaptı.bunun altından da bişey çıkacak sanki.
adamlar vatandaşlarını ülkeme almam diye yaptırım yapıyor. nasıl taşaklı bir ülkeymiş arkadaş.

asrın liderimiz ise güvence veriyor ‘n’olur aç kapıları’ diyor. işte dünya lideri böyle olur.

ayrıca abd konsolosluğunda çalışan bir türkün tutuklanmasının abd için çok önemli olduğunu kesinlikle düşünmüyorum olsa olsa sadece bir şeyler koparmak için güzel bahane olur.

merak ediyorum acaba hükümetimiz yine hangi kapıların anahtarını verdi?
Vize krizi çözülmüş olabilir ama kafaya taktığım konu abd güvenceler aldığını söylüyor türk tarafı güvence vermedik demekte kime inanacağımızı şaşırdık.
şöyle bir haber linki
tam bu olayların patlak verdiği zaman linkedin aracılığıyla bulduğum firma vize sorununu söyledi, sonra da iki kişiden biri olarak diğerini seçtiler. teşekkürler hayat zamanlamaların için.
krizin Türk Lirası üzerinde negatif etkisi çözülmesi ile beraber yaşanan pozitif etkisinden çok daha fazla olduğu durumdur. birçok insanın hayatındaki dönüm noktalarına etki eden durum keşke yaşanılmasaydı'ların ilk sıralamasında yer alabilir.
başından beri akp hükümetinin hiçbir şekilde abd'ye rest çekme lüksü olmamıştır. karşılığında abd kim bilir neler aldı bu ülkeden. kaldı ki rıza zarrab dosyasından sonra açılacak muhtemel yeni davalar ile çok daha fazlasına öttüre öttüre alacaklar. buraya not düşüyorum dolar çok daha yükselecek ve kaybeden yine bizler olacağız. he bu arada aramızda randevu tarihi alan varsa bi aydınlatsın kaç gün sonraya en erken randevu veriyorlar vize için?