3 kasım 2019 başkanlık seçimi

türkiye cumhuriyeti siyasi tarihi açısından çok önemli bir seçimdir.

3 kasım 2019 tarihi itibariyle netleşen adaylar;

1- recep tayyip erdoğan (akparti)
2- doğu perinçek (vatan partisi)
3- meral akşener (iyi parti)
4- muharrem ince (cumhuriyet halk partisi)
5-

adaylar netleştikçe entry deki listeyi güncelleyeceğim.
erdoğan’ın saltanatını ilan edeceği tarih.

koltuğa tapanlar kahrolsun!
demirtaşın çıkması durumunda hdp ninde güçlü bir aday çıkarcağına eminim , bu seçim yanlış başkan seçilme sonucunda cumhuriyetin bir nevi değiştirileceğini gösterebilir
24 haziran 2018de, erken seçim olarak güncellenmiştir.
muhtemelen yine rte'nin kazanacağı bir seçim olacak.

vurmadan altı bir okuyun...

özet: toplumsal dönüşüm tamamlanmadı. toplumdaki nabız, kitlesel akım hala eskisi gibi. çatlaklar var, sular akıyor, kokular geliyor. ama dönüşüm için yeterli oranda değil. halkın çoğunun sosyal ortamlardaki "muhalif rüzgardan" nasibini alamadığı, çoğunluğun ekonomik krize rağmen "istikrar" lafzını tercih edeceğini görmek mümkün.

eğitimli kesime hitap eden sosyal ortamlarda ince ve akşener rüzgarları esiyor, kabul. fakat halk düzeyinde hala daha bir değişim yok. toplumu dönüştürmeden böylesine kısa bir sürede böylesine bir devrim yapamazsınız.

evet, devrim diyorum. çünkü 16 sene "yine yeni yeniden" üslubuyla çıkıp neredeyse her seçimde "istikrar" lafzı ile yola çıkılan ve halkın çoğunun (özellikle şimdilerde 50 yaş ve üstü olan kesimin) oy verme sebebini oluşturan bu zincir kırılabilmiş değil. bunun 1 aylık propaganda ile değişebileceğini sanmak çok yanlış.

en büyük handikap ekonomi. kötü gidişat herkesin malumu. artık sokaktaki mehmet amca da holding patronu ahmet bey de bundan doğrudan etkileniyor. akp'nin de aceleye getirme sebebi zaten bu. çünkü gidişat daha kötü olacak gibi görünüyor. fakat toplumda buna tepkiler olsa da değişimin "istikrardan" daha iyi olacağına dair bir inanç yok. tabi sözlüklere baktınız mı her seçim gibi rüzgarı estiren muhalif %90'lara varan desteklerle ilerliyor o ayrı ama sokaktaki hamdiye teyzenin, osman amcanın bundan hala haberi yok.

ilk etapta kimsenin seçilemeyeceğini herkes biliyordur. lakin ikinci etapta muhtemel bir muhalif koltuk kavgasının (akşener-ince) da ateşlemesi ile rte tahminimce %53-54 oy ile kazanacak gibi görünüyor.