abd vizesi

/ 2
turist vizesine sahip olmak icin online basvuru gerceklestirip, randevu günününde ve saatinde konsoloslukta olmaniz yeterli.
öğrenci pasaportuyla başvuru yapabiliyor muyum sorusunu soruyorum son günlerde.bilgilendirme isterim.babam yapamazsın demişti.
vizenin size verilmesinde normalde hiç bir sorun yok gibi durumdaysanız
yani ;
çalışıyorsunuz daha önce pasaportunuzda bir çok giriş çıkış var yada yok yada abd daha önce vizeniz varsa (10 yıllık varsa almanız daha yülsek gerçi ) , sigortanız düzenli yatıyor ve hesabınızda 30-35bin gösterdiniz hiç bir sıkıntı yok
yada öğrencisiniz aileniz sponsor oluyor size. sponsorunuzun da evraklarında eksik yok vs.
eğer tüm bunlar tamamsa işiniz o günkü şansınıza kalmıştır.
memur sizin öncelikle görünüşünüze bakıyor.(sürekli sırıtın içten bir merhaba ile başlayın konuşmaya) daha sonra biraz olursa başvuru formunuza bakar sonra banka hareket en önemlisi . ama baktı o gün beğenmedi lönk yapıştırır ' vizeniz red edildi sebebi bu kağıtta yacıyor. '

bu arada malesef şu var. memleketiniz doğu illerinden ise direk kırmızı bölgedesiniz. erkekler için saç sakal uzunda, 6-7 kardeş ve örneğin hakkari doğumluysa red alma olasılığı en baştan yüksek.

Edindiğim tecrübe ise şudur. ;
2013-2015 yılında wat ile gittim ilk mülakat 2 dk sürdü klasik wta öğrencilerine sorduklarını sordu. 2015 yılındaki 15 sn sürdü yine aynı yere mi dedi evet dedim iyi yolculuklar dedi.

Son olarak temmuz ayında yaptığım başvuru 10 yıllık turistlik bir vizeydi.
Sıra beklerken bir adam vardı inşallah ona denk gelmez dedim zira adam çok hızlı sıra numarasına basıyordu yani görüşmesi 45 sn falan sürüyodu. önümdeki 5 kişinin vizesini red etti. dedim ki ya başvuru kötüdür belki korkma. bir baktım tepesinde benim numaram yazıyor hadi bakalım dedim

2000 yılından beri ailece gezdiğimiz için 3 bordo (2 tanesi abd vizesi vardı- 1 tanesi son 10 yıllık olan) 2 yeşil pasaportum vardı.2 yeşilde neredeyse her sayfa dolu avrupa seyahatiyle. 1 tanede mavi eski pasaport. (ailecek izmirliyiz 2 kardeşim, iran,ırak giriş çıkışım da yok)

adam bunlar kimin pasaportu dedi düşünün saçmalığı. şirketten yazı var mı dedi evet dedim verdim. başka hiç bir evrağa bakmadan tüm pasaportlarımı verdi ve vizen red edildi dedi.
yaklaşık 2 dk dır sırıtan biriyken bi anda memura 2 kere giriş çıkış yaptım neden red ettiniz diye suratsızca sordum. kağıtta yazıyor diye herkese verilen kağıdı verdi evrak vs değil. türkiyede kalacağını kanıtlayamadı içerikli yani.

Yani şans arkadaşlar tamamen. Çıktıktan sonra türk memurlar bu aralar gençlere çok red vermeye başladılar dedi. heh dedim şansıma edeyim.

dip not olarak work and travel öğrencilerinin mülakatı çok zor geçiyor bilginiz olsun. not ortalaması en önemlisidir.

bol şanslar
work and travel için başvurduğum ve sonunda üç buçuk ay hayatımın en güzel deneyimlerini yaşamamı sağlayan canım vize. alana kadar binanın ihtişamı olsun, binanın girişinden vize için görüşeceğin insancıklara gelene dek seni sanki büyük bir suçlu gibi arayıp tedirgin eden ve hiç gülmeyen güvenlik görevlileri olsun güzel bir korkutuyorlar. diğer vize başvurularına nazaran burada görüşmeler vize alacak kişi ve vermemek adına oturtulmuş kişi ile yüz yüze geçirirsiniz. bankalarda olan numaratör ve kurşun geçirmez camlar ardında, benim zamanımda üç erkek (biri tonton dede) iki kadın olmak üzere beş kişiye sıra numaraları ile gidersiniz. rivayete göre kadınlar kan kusturur ve vize vermezler. bende bunun stresiyle kadın gelmesin gelmesin dedim ve tabiki geldi. ama sonuç öyle rivayetlere inanmayın arkadaşlar.
bunun 10 yıllık versiyonu (2024'e kadar) yaş mevzusundan yeşil pasaportta kaldı (abd'ye 2 kere giriş çıkış yaptım) bordo pasaporta nasıl taşıyoruz bilenler yeşillendirebilir mi?
/ 2