ajda pekkan

eski bir şarkısı ya sonra ' yı dinlerken klipteki fotoğraflarda gözlerinin koyu olduğunu fark edip küçük araştırmayla hep bildiğim mavi gözlerinin aslında kahverengi olduğunu öğrendiğim sanatçı.
büyükanne/büyükbaba-büyükanne/dede
anne/baba
çocukları
çocukları/torunları

örneğinde görülebileceği üzere 4 kuşak görmüş, 90 yaşın üzerine çıkması durumunda 5. kuşakta da yaşaması muhtemel olan türkiye'nin en kaliteli ses sanatçılarından.
ölmedi mi hala diye andığımız sanatçı. plağı, kasedi, cdsi ve mp3ü dinlenen nadir insanlardan...
kendisine has şarkıları seslendiren, sanat dünyasının sonradan açılan isimlerindendir. amazon isimli şarkısı dinlenilesidir. dış cephe görünüşünü bir dizi estetik operasyona borçlu olsa da, dinamizmini kesinlikle doğru beslenme ve spora(yüzme) borçludur. ders olarak okutulabilir(swh)
kıymetini geç anladığım sanatçı. 20'li yaşları sezen aksu dinleyerek geçirdikten sonra aslında ajda'nın beni daha çok ifade ettiğini fark etmek ilginç oldu. Yorumu kim yapmıştı hatırlamıyorum ama ajda'nın sezen şarkısı söylemesini eleştirirken: "sezen: gitme dur ne olursunken ajda: arkanı dön ve çık, istenmiyorsun artıktır" demişti. neyse, geç olsun güç olmasın.
her döneme damgasını vurmuş eskimeyen diva. kadın her dönemde var ve var olacak. petrol şarkısının bende ayrı bir yeri vardır.
Burçdaşımdır. Şarkılarını keyif alarak dinlerim. 20 ve 21’inci yüzyılın sanatçılarındandır. Dünya çapında bilinirliği olan isimlerdendir. Süperstar gibi süperstardır.