avrupa'da sokaklarda yatan birçok insan olması

avrupa'nın birçok şehrinde gördüğüm olay adamlar önlerine bardak koyup para falan topluyorlar içki alıyorlar sokakta yatıyorlar ama kimseye bulaşmıyorlar bir şey isterken bile rica etsem diye başlıyorlar cümleye ilginç gercekten
yatan kısmından uyumak mı kastedilmiş bilemedim ama bir kaç avrupa şehrinde şahit olduğum durum. önüne konan bardağa doğru kapanmış arkadaş ve sessiz sakin dileniyor
her yaz görebileceğiniz kıskanılası durum.
özellikle partilerin sonrası insanların çılgınca eğlencesi kıskandırır.
ülkemiz için ise bir ah çektirir.
kültür farkı net.
çoğunun yanında evcil hayvanı olması beni en çok şaşırtan durumdur.
ab ülkerlerinde 1.5 milyon insanın sokakta yaşıyor, bu insanların yüzde sekseni erkek. evsizliğin bir çok problemi olduğu bilinse de en büyük neden ekonomini kötüleşmesidir. en önemli ekonomik problem de iş verenlerin part time çalışan tercih etmeleri, kendilerini güvence altına almayan işçiler sokakta yaşamayı tercih ediyorlar çoğunlukla.
new york şehrinde gördüğüm kadar evsiz dünyanın hiç bir yerinde görmedim! hayır, işin kışlar da uzun ve dondurucu soğuklukta geçiyor.. metrolar evsiz insanlarla dolu. bir düştün mü, bir daha ayağa kalkman zor bu diyarda. psikoloji profesörüm stresin şizofreni hastalığını tetiklediğini ve stresi yüksek büyük şehirlerde bu hastalığın görülme oranının yüksek olduğunu söylemişti. yaşadıkça hak veriyorum. Allah yardımcıları olsun, kullar da..
türkiye'de de mevcut olması yazarın bizi avrupa'nın içinde görmüş olabileceğini aklıma getiriyor. kadıköyde yaşıyorum sokaklarda birçok insan yatıyor.
çoğu bu yaşam tarzını içselleştirdiği için herhangi bir iyileştirme girişimini kabul etmez. zira kendi yağında kavrulmaya alışmışlardır.
Prag'daki versiyonunu görünce dumur olduğum durum. Kışın o soğuğunda çıplak ayaklarıyla, secdeye yatmış ve elleriyle başlarının üzerinde tuttukları karton bardakla dileniyorlardı. Gün içinde - 6 - 7'yi bulan soğuklarda saatlerce bu şekilde bekliyorlar üstelik.