ben tıra otostop çekmem

/ 6
otostop cektigim yol arkadaslarımın kullandığı cümle. Ben genellikle ayrım yapmıyorum bazı plakalar hariç , yanlış bir düşünce oldugunu zaman zaman dile getiriyorum. Önyargıları kırıp otostop yapabiliyorsak bence ayrım yapmamalıyız diye düşünüyorum
böyle düşünen bir arkadaşımın sonrasında araç durmayınca ' kanka tıra mı kaldırsak parmak' diyip binip ve inmesinden sonra ' harbi çok iyiymiş' dediği olaydır
Benim için farkemeyen bir durum. Otostop çekmediğim halde yolda sırt çantasıyla beni görüp, durup
+ geliyor musun?
Diye soran can abilerle çok karşılaştım
Kesinlikle ilk yapılacak şey tırcılara otostop çekilmelidir adlı düşüncemi okudunuz.
Ben o parmağı hiç indirmiyorum ve hep tır duruyor şansımı şeapayımm
hızla gitmem gereken bir durum olusmussa kullandigim ve cokca yaptigim eylem.
otostopcuyuz diye binecegimiz arabayi da mi secmeyelim huuh !
Aslında sorun tırcılarda değilde tırların yavaş gitmesi olabilir
maalesef ki bu söze tamamen yanlıştır diyemiyorum. yarı yanlıştır diyebilirim ama. yani temkinli olmak lazım. ön yargılı da olmayın tabii. denge lazım kısaca. bu dengeyi de bir arkadaşınız yardımıyla sağlayabilirsiniz.
Hız gereken durumlarda normal bir davranıştır. Sözüm meclisten dışarı, denk geldiğim birkaç kötü örnek için konuşuyorum, kimi otostopçular çok şımarık. Sadece pahalı arabaya binmeye çalışıp, kendilerine yemek ısmarlatmaya çalışma (çok acıktıysan birşey demiyorum, art niyet kastım) ve para koparma denemeleri yapıyorlar, bence bu da kültüre çok ters, otostopçuları yanlış tanıtıyor.

Ayrıca bence mutlaka tıra binin, acaip rahat ve şoförleri normal araç şoförlerinin kafa yapısına göre çok daha rahat.
10 yaşımdan beri kullandığımdan rahatlıkla söyleyebilirim ki. Olay tamamen kişiliktir. Ki audili illegal abilerimize göre çok daha güvenilirlerdir..!
/ 6