beşiktaş belediye başkanının görevden alınması

beşiktaş belediye başkanının fetö/pdy silahlı terör örgütüne üye olma, rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla soruşturma kapsamında görevden alınması olayıdır. hükümet tüm güçlü chp belediyelerini çakma suçlamalarla görevden alıp sistemli bir politika uyguluyor. amacı bir sonraki yerel belediye seçimlerinde istanbul büyük şehir belediyesini kaybetmemek için alt yapı çalışmaları için güçlü belediyeleri kumpas yoluyla yok ediyor.
öncelikle tanım: seçilmiş kişinin görevden azledilmesidir.

şuradan görebileceğiniz üzere murat haznedar belediye seçimlerinde %76.29 oy almıştır. şuradan da görebileceğiniz üzere 2015 yılındaki genel seçim sonuçlarında chp'nin beşiktaş'ta önde olduğu fakat murat haznedar'ın belediye seçimlerinde aldığı kadar oy alamadığı görülmektedir.

görüldüğü üzere açıkça muhalefet partisinin kalelerinden birine saldırı düzenlenmekte ve belediye başkanı malum bahane sebebi ile (tabii ki fetö) görevden el çektirilmiştir. ataşehir'de de yapılan bundan farklı bir şey değildir, bu yapılan görevden almaların sonu da olmayacaktır.

mesele başkanın partisinin sol parti olup olmaması değildir, ülkenin otoriter ve totaliter yapısının daha köklü hale getirilmesidir. bunun nelere yol açabileceği konusunda bilgisi ya da fikri olmayanlar almanya'da birinci dünya savaşından sonra kurulan weimer cumhuriyeti ve takip eden süreçte kurulan ve iktidara gelen nasyonel sosyalist parti sürecine bakabilirler.