beyrut

/ 2
Eski ve güzel bir film izlemek gibi, aniden çalan çocukluk şarkısı gibi, dedeni hatırlamak... Ey güzel beyrut, ey güzel vatan...
zamanında iki ay kaldığım, Lübnan'ın kozmopolit başkenti. Gidilmişken görülebilecek yerler ; Hamra, Güvercin kayalıkları, Byblos, Harisa tepesi, Baalbek, Batroun, Jeita Grotto ve daha niceleri.

He giderseniz benim yerime fettuş ve patata harra yiyin. Almaza diye lokal biraları da mevcut.
refik hariri'den sonra dikiş tutturamayan güzel ülkenin güzel başkenti.
ermeni mahallesine ermeni bir arkadaşınız olmadan girmemenizi tavsiye ederim. hiç bukadar ırkçılık yaşamamıştım.
Benim gözümde büyük antakya'dır. kozmopolit yapısı kendisini aşık etmeye yetiyor benim için. marcel khalife ve fairouz'un şehri. "beyrut! bir gün mutlaka..."
Benim için kaosunu izlemeyi sevdiğim şehirlerden biridir. Bir yanı oldukça Avrupai iken bir yanı tam bir Ortadoğu şehridir. Yalnız trafiği facia, sanırım hayatımda trafiğinde bu kadar çaresiz hissettiğim bir yer hiç olmamıştı, trafik ışıkları bazı yerlerde var ama olanlar da hiç kullanılmıyor dahi. Gitmişken; Byblos Şehri, Phonecian Wall, Jeita Grotto mağaralarını görmeden de dönmemek gerekir.
Beyrut dinlerken araştırmaya koyulduğum, araştırdıkça sevdiğim,sevdikçe yaşamak istediğim Lübnan'ın başkenti. T.C. vatandaşlarına vizesizdir. Şu an için 2 dil okuluyla irtibat halindeyim. Önümüzdeki ay dil okuluna gitmeyi planlıyorum. Ancak Orta Doğu coğrafyasında oluşu nedeniyle mevcut siyasi gelişmelerden nasıl etkilendiği/etkileneceği konusunda düşündürmüyor değil.

Lübnan'da (Beyrut) yaşama hatta dil okulu konusunda bilgisi olan yazar arkadaşların paylaşımlarıyla zenginleşmesi gereken başlıktır aynı zamanda.

Edit: İmla
dün limanında 2.750 tonluk amonyum nitrat patlaması gerçekleşen şehir. patlama anına ait videolar ve sonrasındaki görüntüler film sahneleri gibi ve çok ürkütücü.
limanda güvenli olmayan bir şekilde saklandığı hakkında söylentiler dönüyor. ve patlama beyrut'un hiroşiması olarak da adlandırıldı.

şu ana kadar 70-80 ölüm ve binlerce yaralı açıklandı ama o görseller ile sayılar pek örtüşmüyor. umarım en az şekilde can kaybı oluşur... geçmiş olsun.
7 yıl önce tamda patlamanın olduğu bölgede bulunmuştum iş dolayısıyla güzel günlerdi o zamanlar ama beyrutun geleceği iyi görünmüyor. Allah yardımcıları olsun.
/ 2