brno

Çek cunhuriyeti’nin eskişehir’i diyebiliriz.
Ülkenin ikinci büyük şehridir ve En çok öğrenci barındıran, erasmus öğrencilerinin çoğunlukta bulunduğu şehirdir. Gece hayatı da bir o kadar hareketlidir.
partileri ve gece hayatı meşhur olan çok şirin bir mimariye sahip öğrenci şehri. küçük şehirlerde okuyan çek öğrencilerin "ben aslında brno'yu istiyordum" diye bahsettikleri şehir. özellikle ilkbaharda şehrin göbeği dahil her köşede çiçek açtığında masallara ait bir yere dönüşür. burada erasmus yapan öğrenciler çok şanslıdır çünkü çok az harcamayla çok fazla eğlencesi olan bir şehirde yaşayacaklardır.
gerçekten de çek cumhuriyeti'nin eskişehir'idir. eğer daha önce denilmemiş olsaydı ben diyecektim.

nüfusu az fakat yoğun bir şehirdir. şehirde çok fazla öğrenci, özellikle de uluslararası öğrenci, bulunmaktadır. gelişmiş bir tramvay hattına sahiptir, hemen hemen her yere tramvay var. geceleri birçok yere saat başı otobüs de var. ulaşım rahat yani anlayacağınız. ama "yok arkadaş ben yürürüm" derseniz de şehrin en uzak yerine 20 dakikada yürüyebiliyorsunuz.
trafik, gürültü, korna sesi, kaos gibi şehir hayatında alıştığımız (ya da kanıksadığımız) zerzevatlar brno'da yok. gayet sinir hastası olmadan yaşanabilir bir şehir. hem sakin hem de eğlenceli bir yer, kesinlikle sıkıcı değil. kafa dinlemek isteyen kafa dinleyebilir, eğlenmek isteyen de eğlenebilir. hemen hemen her gece şehrin muhtelif yerlerinde parti var.
Gezilecek hiç bir yeri olmayan şehir. Yalan olmasın bir tane katedrali var. Ama onun için gitmeye değmez
erasmus öğrencilerinin kudüs'ü, çekya'nın eskişehiri ayrıca çok ucuz ve çekya'nın en büyük ikinci kentidir kendisi.
Prag'da göreceğiniz turistten bunalmış, soğukluktan ölecek moron çekler yerine daha sıcakkanlı insanlarla muhatap olabileceğiniz eğlenceli şehir.