büyükada

Eşimle tanıştığımız ilk aydan beri havanın çok soğuk/sıcak olmadığı günlerde yürüyerek büyük adayı dolaşırız.

Birlik meydanına geldiğinizde (aya yorgiye çıkılan meydan, at arabalarının olduğu küçük standların olduğu meydan) sağdan büyük tur yolunu kullanarak ormanın içinde yürüyüş yapın. Adanın kalabalığının aksine o rota çok sakindir. O sessizlikte yürüyüş inanılmaz keyiflidir. Tavsiye ederim
Ayrıntılı Büyükada Notları için okuyabilirsiniz : )
o yokuşu göze alıp Aya yorgi’ ye çıkma kararı aldıysanız iyi bir iş yaptınız Çünkü,

1- o yokuş o kadar korkutucu değil.
2- Çıktığınıza değecek ve o yokuş sonunda inanılmaz bir manzara göreceksiniz.
3- mataranızda çay/kahve olsun aya yorgiye vardığınızda sağa dönün ve kayalarda oturun. O manzaranın karşısında biraz keyif yapın (Restauranttan bahsetmiyorum tam aksi tarafta ki sakinliği deneyin)
özellikle haftasonları tıklım tıklımdır. özellikle son birkaç yılda arap turistlerin sayısında oldukça artış var. her ne kadar merkezi tıklım tıklım olsa da adada kiralanacak bir bisiklet ile keyifle ada turu yapılabilir. adada her gün faytoncular tarafından ölümüne çalıştırılan atlar vardır. atların durumu ortadayken suç sadece faytoncularda değil bu duruma göz yumup hala ata binmek için fayton sırasında bekleyenlerde. umarım azalarak bitersiniz.
İstanbul Adalar ilçesinin en büyük adası. Yokuşları meşhurdur. En yakın arkadaşımın evi orada olması sebebiyle sık sık giderim. Yazın, Taksimden beter Arap turist çeker. Tüyo olarak, ramazan ayında görmenizi öneririm. Çok daha sakin oluyor. aya yorgi gibi çok güzel bir kiliseye sahip. Merkezi ufak, bedavaya denize girilebilecek yerleri mevcuttur. Tarihi binaları filan çok sağlam. Gormenizi tavsiye ederim. Faytona binmeyin ama. Atlar çok kötü durumda.
başıma bir şey gelmeyecekse, en nefret ettiğim adalar'dan biridir. en büyüğü olması sebebiyle, ne kadar görgüsüz, ne kadar dengesiz tip varsa buraya toplanır. tek amaç faytonlara binip, instagram a fotoğraf çekmek, sahildeki fırsatçı ve kazıkçı yerlerden bir şeyler yiyip içmek ve dönmektir genellikle. bu yıla kadar zaten tüm eylemlere, karşı çıkmalara rağmen atlara eziyet edilen bir yerdi ve o yoğun at sayısından kaynaklı da koskoca bir ahıra dönmüştü. faytonların karıştığı kazaları, ölen insan ve atları ise hiç saymıyorum.
bisiklet kiralayıp gezilmesi, gün batımının izlenmesi gereken yer. küçük plajlarinda denize girmek düşünülürse hazırlıklı gidilmesi gereken yer. Mayo götürmeyip göbeğimize kadar ıslanmıştık, ertesi gün arkadaşı vapurun rüzgarı sağ olsun hasta ettik.
Istanbul'un en sevdiğim mekanı olabilir.