derinkuyu yeraltı şehri

kapadokya'da bulunan yer altı şehri. yerin 7 kat altına inerek kilisesine ulaşabiliyorsunuz. iniş ve çıkış tek koridordan, çok dar. pek çok noktasında iki büklüm eğilerek yürümeniz gerekiyor. inen ve çıkanların kesiştiği noktalarda dehlizlere girerek yer açabiliyorsunuz ama birinde dehliz de olmayınca yaşanan sıkışıklık nedeniyle bir kadın bayılmıştı. klostrofobisi olanlar için eziyet. oldukça enteresan, hayrete düşüren ve görülmesi gereken bir yer...
türkiye'de mutlaka görülmesi gereken yerlerde 1. sırada. müthiş bir mühendislik harikası. üstteki yazarın belirttiği gibi klostrofobisi olanlar ve solunum rahatsızlığı olanlar için sıkıntı olabilir. 8. kattaki mezarlığa gidebilmek için vücudunuzu iyice küçültmeniz gerekecek. uzun ve tek kişilik olan bu yolda, telefonunuzun ışığını yakıp ve ses vererek aşağıdan gelenleri durdurmalısınız.

50bin kişilik olduğu iddia edilen şehir, güvenlik amacıyla inşa edilmiş. Henüz şehrin sadece % 25'inin keşfedildiği ve 4 şehrin (nevşehir,kayseri,niğde ve aksaray) altında keşfedilmeyi beklemekteymiş.

giriş fiyatı 50 tl. müze kart geçerli.