domuz eti

domuz hayvanınından elde edilen dünyada en çok tüketilen et çeşitlerinden biridir.

sevgili gezginlerimizin seyahat ettiği ülkelerde yemek yerken 'acaba bunda domuz eti, yağı veya mamülleri var mıdır?' diye düşündüğü çok olmuştur.

ben öyle düşünmedim direk talep ettim ve yedim. öyle almancı efsanesi falan değil abi bu et harbiden lezzetliymiş.
her et gibi, nasıl ve ne şekilde yediğinize göre lezzeti değişebilecek et türüdür.

sosis seversin o zaman currywurst sana şahane gelebilir, her yerin et dönerini sevmiyorsundur, domuz etinden et döner yersin "bu ne be!" dersin.

çok da şey yapmamak lazım yani, dinimize göre haramdır ona bir şey demem tabii.
Domuz etinin Müslümanlığa ve Yahudiliğe göre haram kılınmasını ya da gereksiz bir entellektüellik bi farklı olma çabaları için ‘aağğğbi çok iyiii ya’ denilmesini bir kenarıya bırakırsak bilimsel olarak kanıtlanan ve sağlık açısından zararlı olan bir besindir. İçerisinde zararlı maddeler bulundurur , kükürt oranı çok yüksektir , deri hastalıkları , trinşin, obezite , kanser gibi hastalıklara yol açtığı ispatlanmıştır.
yurt dışında her boku yiyip domuz etinden haram diye uzak duran gezgin ikiyüzlülüğü.
amsterdam'da sports line diye bir yerde domuz kaburgası yedim pişman değilim yine olsa yine yerim çok güzeldi
her haltı ye sonra domuz eti haram de tayfası damlamış hemen.insanların tercihlerine karışmayı ne kadar çok seviyorsunuz evet domuz eti haramdır kul hakkı da haramdır ama kul hakkı yiyene domuz eti helal olmaz bilmem anlatabildim mi? İslam bütünüyle yapamıyorsan bütünüyle terk edilebileceğin bir inanç sistemi değildir.yaptığından sevap yapmadığından günahını alır oturursun bu kadar basit aslında.
kokusuda tadıda bana ağır geliyor. fazla yağlı. avrupa'da en ucuz yiyecekler kategorisinde sayılabilir. mecbur kalmadıkça yemem.
bacon olarak yendiğinde bayan ama diğer şekillerde yenildiğinde çok lezzetli olan et.
Ukrayna’dayken riske girmemek için etsiz makarna söylemiştik. Fakat makarnayı yapan kız ikram olsun diye içine ette atmıştı. Bilin bakalım ne eti? Bir çatal yemiştik ve arkadaşım anında fark etmişti içinde et olduğunu. Bana “kanka bunun içinde et var” diyip korku dolu gözlerle bakmıştı. Bense “dana filandır ya” demiştim. Ulan songül ne danası? En ucuz domuz etinin kıymasıymış işte. Kıza “makarnada domuz var mı? Biz türküz de” dediğimizde şaşkınlık ve korku karşımı bir ifadeyle “oh tanrım” maiyetinde bir şey söylemişti ve çok özür dilemişti. Yenisini yapıp self servis olmasına rağmen masamıza kadar getirip tekrar özür dilemişti. Kızcağız cidden çok üzülmüştü. Bu da böyle bir anımdır işte.