dünya turu

/ 2
bu zamana kadar neden açılmadığını merak ettiğim başlık. çeşitli alt kategoriler adı altında açılmış, motosikletle dünya turu, otostopla dünya turu gibi ancak bu açılmamış. bir şeyler karalayalım o halde.

insanların yarısının hayalidir güzel bir dünya turu yapmak. ama yapabilen %1'i geçmez. bunun nedeni aslında çok basit. hayatımızı, kendimizin ne istediğine göre değilde, çevremizin ve sistemin ne istediğine göre şekillendirdiğimiz için. hani hep bir sıra vardır ya, doğ-okula git-mezun ol-askere git-iş bul-evlen-emekli ol-öl. eğer sen bu sırayı düzgünce uygularsan dünya turu hayalini gerçekleştirmen için kimi zaman para, kimi zaman enerji, kimi zaman da zaman bulamazsın. okula gittiğinde paran olmaz, evlendiğinde zamanın, emekli olduğunda ise enerjin. bu yüzden hayalimiz sadece hayalde kalır. ama sen bu zinciri tam olması gerektiği yerden kırarsan, iş bul-evlen arasında ki o ince çizgiye dünya turu hayalini sığdırabilirsin. mezun olduktan sonra hayalinizde ki dünya turu ne kadar maliyetli ise o kadar çalışıp ardından işi bırakıp çıkmak en kolayıdır. kendimizi kandırmayalım, kimse öğrenciyken dünya turu yapamaz. ya da evlendiğinde. ya da emekli olduğunda. tamam belki çok uç örnekler verebilirsiniz bana, rahmi çekmen gibi öğrenciyken dünya turuna çıkan, Gürkan genç gibi bisikletle gezen kişileri ancak onlar da zaten paragrafın başında belirttiğim o %1'lik kısımda ki şahıslar fikrimce.
Ağıza alınması çok kolay ama uygulaması oldukça zor olan cümledir. Öyle 5 yılda dünyaya tur atmak mümkün değil gezgin arkadaşlar.
yapabilmek için bankada yüklü bir miktarda para ve çalışma zorunluluğu olmamalıdır.
en büyük hayalimiz. ellerimizle restorasyonunu yaptığımız karavanımızla karış karış bütün dünyayı gezmek. olur mu olur .
her gezginin değil hemen hemen her insanın hayalidir. çok istiyom, amin.
çoğu gezgin olduğunu söyleyenin seyahate başlamadan önce söylediği ama nedense 5-10 ülke arasında biten tur.
Tüm yaşantın boyunca kazanacağın para, alacağın onca eşya ve bunlara sahip olmak için harcayacağın vakit göz önüne alındığında sanırım dünya turu için şu an bile geç kalıyoruz.

Çünkü eninde sonunda ölümlü dünya ölümlü insan...
yapamıyorum yapamamda çünkü çalışmam lazım yapanları herşeyi geride bırakıp gidenlere saygım sonsuz
bundan tam on yıl önce planladığım ve rotasını çizdiğim tur. türkiye'den çıkarak saat yönüyle 2 yıl sürecek bir rota. tabi bu iki yılın sonunda türkiye'ye mi dönülür yoksa bu süreçte ömrünün geri kalanını geçirmek için yaşanılası, şirin mi şirin küçük bir kasaba mı bulunur bilinmez.
/ 2