euro

/ 2
bir ülkenin parasının değer kaybetmesi de kazanması da politikalar ile düzenlenmesi gerekirken saldım çayıra zihniyetinden durdurulamayan yükselişi ile ülke vatandaşını özellikle erasmus düşü olan öğrenciyi üzen para birimi.
Euro dert uretir, uretiyor. Alcalir yukselir uzebilir insani.
Hele su siralar tl karsisindaki tarihinin en yuksek degeriyle gezginini,memurunu,is adamini uzer. Param ne kadarda kiymetsizmis dedirtir insana.
bugünkü hükümet tek başına iktidar olduğunda tarih 3 kasım 2002'yi gösteriyordu. ertesi sabah uyandığımızda euro 1,66 TL'yi, dolar ise 1,67 TL'yi gösteriyordu.aradan geçen 15 yıllık süre sonunda geldiğimiz noktada dolar 3,94 TL, euro ise 4,71 TL seviyesine ulaşmıştır.
Durduramıyoruz efendim durmuyor. Tüm interrail ve gezi hayallerime inat yükseliyor :( yaz planları vardı artık 6 yo görücez yaza
artışı durdurulamayan para birimidir.
nasıl gezicez olm biz :(
yükselişi sinirlerimi bozan para birimi. erasmus'a gidecek tüm arkadaşlara sabır diliyorum.
Avrupa birligi ortak para birimidir.
Avrupa birligi uye ulkelerinin(birkaci haric) kullandigi, vatandaslarinin serbest dolasim hakkini kullanirken, sirketlerinin ticaret yaparken kur farkindan olumsuz etkilenmemeleri ve kur degisimi ile ugrasmamalari icin ortaya cikmis para birimi. Sembolu ise €'dir.

2012 de ilk avrupa macerama basladigimda 1€=2,25 tl iken 2017 kasim itibari ile 1€=4,72 tl olmustur.
ne zaman düşecek? hiç düşecek mi? paramı euro kazanıp ancak düşük bütçeyle yaşamak zorunda olan gönüllü, bugün ekmek almayıp 1 euro'mu saklasam mı? gibi gittikçe normal olmayan soruları her gün bana sordurtan para. sevmiyorum seni euro. sevmiyorum.
Çakarak yükselen para birimi son yıllarda şahlandığımız dönemde değerini çok arttırmıştır . Şahlanmasak 15 ‘i görmesi muhtemeldir.
/ 2