evde bira yapımına vergi getirilsin

/ 2
anadolu grubu yönetim kurulu başkanı tuncay özilhan'ın devletten isteği.

neymiş efendim, geçen seneye göre satışlar %5.7 oranında düşmüş, devlet vergi kaybına uğramış ve bundaki en büyük sebep de evde yapılan biralarmış. o yüzden evde yapılan biralara vergi getirilsinmiş miş miş.

gerçekten saçmalığın daniskası.

insanlar zaten ota boka fahiş rakamda vergiler ödüyor, sen devlete vergileri düşür diyecekken vergi getir diyorsun.
adam zaten birayı uygun fiyata alsa evde bira yapmayacak.

hayır yani bunu düşünmek çok mu zor?

ya sabır.

link
Rakı yapılmasın diye etil alkole el attilar zaten. cunku ben, benim topragimda uretilen ickiyi yabanci memleketlerin 2-3 kati fiyatla almak zorundayim. Sasirtmadi
bahçesi olup domates ekip biçene de getirilsin o zaman dediğim saçma durum.

Zaten efes sevmezdim, mecbur kalınca bomonti filtresiz ancak, artık onu da tüketmeyeceğim.
Kendi başarısız biralarının sonucu olarak düşen satışları ev yapımına dayatmadır bu.

Tuborgcuyuz.biz
Kapalist düzenin güzelliği işte .Yakında getirirler vergiyi merak etmeyin ...
yıllardır severek içtiğim efesi bırakmamı sağlayan açıklama. bir tombul efes efsanesi bitiyor benim için.

arkadaşım, satışın yüzde 5,7 düştüyse, bu bizzat senin suçun. git devletle konuş vergiyi düşürsün. ne istiyosun parası yetmiyip içen insanlardan. devlet seninle cima yapıyor diye, bizimle de mi yapsın. kendi totonu koru, bizimkini ortaya atma.

8 liraya bira satılırsa ülkede, millet kaçağa da düşer ev yapımına da. bu açıklamadan sonra, umarım kovulursun şirketinden. bu mantaliteyle çalışılmaz.

Edit: Hala efes içmiyorum, 8 liraya bira da iyiymiş ama.
bugün marketten 18'li birayı 5,22 € aldıktan sonra okuduğum dehşet verici açıklamadır. daha sonra konu hakkında Tütkiye'de ev biracılığının bildiğim en büyük markasının sahibinde şöyle bir açıklama gelmesiyle aydınlığa kavuşmuşumdur. Aynen aktarıyorum.
"Özilhan'ın açıklaması bir hedef şaşırtma aslında. Ev biracılığının Türkiye'de toplam tüketimdeki payı %0,01 civarında. Yani içilen her 10.000 şişeden sadece 1 tanesi ev yapımı. Ev biracılığının en çok gelişmiş olduğu ve 1,2 milyon ev biracısına sahip ABD'de bile ev yapımı biranın toplam tüketime oranı %1'in altında.

Buna karşın Efes'in yıllık toplam satışı yaklaşık 35 milyon bira kitine denk. Bu 35 milyon rakamında ciddi bir azaltma yapabilmek için Türkiye'de, bizim bilmediğimiz bir yerlerde 3-4 milyon kadar ev biracısı olması lazım.

Özilhan'ın hedef şaşırtmasının sebebi, Efes'in 7 yıldır istisnasız biçimde her yıl Tuborg'a pazar payı kaybetmesi.

Anadolu Efes halka açık bir şirket olduğu için her 3 ayda bir performans ve faaliyet raporunu hissedarları ile paylaşmak zorunda.

Bu durumda Özilhan'ı, 7 yılda üstüste 28. maçında da rakibine yenilmiş bir kulübün başkanına benzetebiliriz. Aslında yapması gereken ya bu işi beceremediğini kabul edip yönetimi başkasına bırakmak, ya da teknik kadroyu yani tüm Efes üst yönetimini kovmak.

İkisini de yapmadığı için, her sene yeni bir bahaneyle bir önceki çeyreğin kaybını diğer hissedarlara açıklamaya çalışacak. Pazar kaybı bu hızla devam ederse de yaklaşık 10 yıl içinde Efes piyasadan tamamen silinmiş olacak.

Efes ortadan kalkıncaya kadar, kendi pazar payına bir etkisi olmadığını bildiği halde kolay hedef olduğu için ev biracılığına saldırmaya devam edecektir.

Bizim yapabileceğimiz en iyi şey, boykotu derinleştirip Efes'in ölmesini hızlandırmak olur. 10 yıl daha kötü bira içmek bile Türkiye için ciddi bir kayıp. Eğer pazar kaybı hızlarını 2'ye katlayabilirsek ömürlerini 5 yıla indirebiliriz."
Tuncay Bey "R" ye takmıştır.

Aslında takıldığı noktanın bu olmadığını, kültürün gelişmesi gerektiğini söylemiş. Satış rakamlarını görünce daha çok basın açıklaması yaparsın Tuncay efendi.

kaynak
genelev sahipleri çıkıp evde sevişenlere vergi getirilsin dese ancak bu kadar komik olurdu. #BoykotEfesPilsen
evde kendi rakımı yapıyordum, etile bi şey karıştırmaya başlamışlar diye uzak duruyorum su ara. Hadi etili fazla kacırsan sorun onda, biraya neden karışıyorsunuz? Sağlık açısından zararı yok, hatta efes ve tuborg a göre daha da güvenli-sağlıklı olabilir.

#EfesBoykot
evde bira yapan arkadaşlar zaten temin edilen ürünlere vergi ödemekte. bu ürünleri birbiri içine karıştırarak bira yapma amacında olan insan farketmeden vergileri birbirini içine karıştırarak ortaya yeni bir vergi çıkarmış olacak. ne değişik bi yerde yaşıyoruz ya
/ 2