fransızca

fransızcaya çok önyargılı başlayan biri olarak şimdi önyargılarımı yıkıp tekrardan öğrenme girişimindeyim. bana en çok yardım eden ücretsiz kaynaklar:
-learn french with alexa 1. dersten izlerseniz zaten o yönlendiriyor şu kanal
-ikinci haliyle duolingo, memrise'ı da denedim şahsen ben duolingo'yu daha iyi buldum ama ikisini de deneyip hangisiyle anlaştığınızı bulabilirsiniz
-pratik: ben fransızca-ingilizce tandem (belli süre sadece ingilizce belli süre sadece fransızca bir konu hakkında konuşuyoruz) yapıyorum, özellikle birçok şehirde konuşma klüpleri oluyor, yoksa da artık internet üzerinde de böyle siteler vardı.

Benim gibi grameri sevmeyen, kitaptaki cümleler gözünde büyüyen biriyseniz sabırlı olup kendinize öğrenmek için zaman tanımanız iyi olabilir, daha çok insanlarla konuşmaya çalışıp bir şeyler yazmak ilerlemeyi hızlandırıyor
Hint-Avrupa dil ailesinin Roman dilleri altbirimden olan, tam olarak yazıldığı gibi okunmayan, telafuzu pek de kolay olmayan ancak öğrendikten sonra konuşmaya doyamayacağınız dil.
-Commençons-
Öğrenme süreci şu şekilde özetlenebilir. Başlangıçta zorlanabilirsiniz. (A1) Ancak bu dili gerçekten öğrenmek istiyorsanız düzenli çalışmalısınız. Passe compose, imperatif ve futur simple gibi tensleri öğrenmenizle daha içine girecek ve gazete blog gibi kaynaklarda okuduğunuzu anlamaya başlayacaksınız(A2). Temelini aldıktan sonra iş pratikte. En güzeli tabi ki fransızca konuşulan bir ülkeye gitmek. Tabi bir iki haftalık arkadaşlarla gidilenlerden bahsetmiyorum. Fransızca konuşmak zorunda olacağınız bir ortamdan bahsediyorum. (Sağolsun fransızlar ingilizce konuşmaya pek yanaşmayarak bu ortamın oluşmasına baya yardımcı olurlar.) Fransız bir sevgili de öğrenmenin en kolay yoludur bu arada. Ancak bunlar olmuyor ben kendim öğrenicem olmaz mı derseniz olur, istedikten sonra her şey olur.
-Jusqu'ici tout va bien!-
(B1)Fransızca dizi ve film izlemek... Fransızca altyazıyla fransız filmleri:(Godard'ından Truffaut'suna kült filmleri izlemek mümkün) Ben eski film izlemek istemiyorum diyenlere : (Xavier Dolan, Maïwenn, Guillaume Canet, Haneke-fransız olmasa da fransızca filmleri var-)
Dayanamadım favorilerimi yazayım: 'Les petits mouchoirs'-'Leon'-'amour'-'Angel-a'-'vivre sa vie'

B2- Çok iyi anlıyorum. Pek konuşamıyorum durumudur. Tek ihtiyacınız olan pratiktir.
-On peut parlar en français alors-
Yıllar önce ispanyolca yerine fransızca hikaye kitabı indirip telaffuzdan gözüm korkmuştu. Bunu aşıp 2019'da 4.yabancı dil olarak öğrenmeye karar verdim. bu entry bana hedef hatırlatıcı olarak kalsın.