friends

/ 2
1994-2004 yılları arasında nbc’de yayınlanmış dizi.

izlerken o arkadaş grubunun bir parçası olmadığımı algılamakta zorlanıyorum bazen. Ne zaman, nerede yaşamak isterdin dense kesinlikle “90’larda New York’ta genç olmak isterdim” derim. Friends bu arzumun eksikliğini zirvelerde hissettiriyor.
10. sezonu bitirdiğimde neredeyse "bitmesin ya" diye ağlayacağım diziydi. güzel diziydi vesselam.
izledikten sonra bu tarzda başka dizi sevemeyeceğiniz, hatta diğer türlerede uzak durma sendromu yaşatan diziden öte bir şeydir. anlatılmaz izlenir.
İngilizcesini geliştirmek isteyenler için izlenebilecek en anlaşılır dizilerden biridir. YouTube da İngilizce altyazılı olarak bulabilirsiniz.
altı arkadaşın (ikisi kardeş) hayatının uzun bir bölümünü anlatan sitcom dizisi.
rachel ve joey'in, chandler-monica ilişkisini bilip bilmedikleri konusunda birbirini denedikleri kısım efsanedir. hala izleyip gülerim.
(bkz: how you doin?)
dünya dizi tarihinin en iyi dizidir. evet her tür dahil! tamam ya sitcom olarak diyelim. benim de böyle bir arkadaş grubum olsun ya demezsin zaten onlar seni aralarına alacaklardır. Gerçek dünyadaki arkadaşlarına anlatıyorsan tamam sen de bizdensin.
başta sıkılıp, bir sezonu aylarca izleyememiş olmama rağmen sonrasında öyle bir bağlamıştır ki nasıl bitirdiğimi bilemedim. teknolojiden uzak olmasından mıdır bilemem ama aşırı sıcak bir dizi. her karakterin ayrı bir derinliği, onları özel yapan tuhaflıkları vardır.
şaka yapmıyorum. kesinlikle şaka yaptığımı düşünmeyin. ben bu diziyi baştan sona 7 kere bitirdim ve hala yemek yerken, uykuya dalmak için, canım sıkıldığında rastgele bölüm açıp izliyorum. hımym ile başladım sitcom'a bundan iyisi olamaz dedim. sonra friends'le tanıştım. hımyım nedir dedim. yeni başlayacaklar için ilk 5 bölümü izledikten sonra bırakabilen olursa onunla tanışmak isterim.
/ 2