futbol

/ 2
dünyada en çok takip edilen ve en çok icra edilen spor dalı. ülkemizde maalesef bir din gibidir.
iki ayrı takım olarak on birer oyuncunun bir topun peşinden koşarak ve kale dedikleri bölgeye o topu sokmaya çalışarak icra ettiği spor dalı.

Bir erkek olarak söylüyorum hiç haz etmem ve anlamam. Bildiğim birkaç futbolcu ismini de çocukken oynadığımız futbolcu kartlarından öğrenmişimdir.
sahada kaç futbolcu olduğunu bilmeden futbol başlığına yazmak bir ironi olsa gerek.
(not: üstte bulunan yazara istinaden, 24 futbolcu olduğunu zannediyormuş)
insanların birşeye ait hissetme duygusunu ülkemizde en yoğun yaşadığı futbol klüplerinin, profesyonel baabda oynadığı oyundur. insanlar o kadar sert ki bu konuda, tuttuğu takım için rahatlıkla suç işleyebilecek seviyedeler. üzülüyorum sözlük, ter atıp, eğlenip, izlerken mutlu olmak dururken, neden bu haldeyiz diye.
futbol benim için Beşiktaş' tı.. sonra zaman içinde farklı liglerde oynanan futboldan keyif almaya başladım. eskiden olduğu kadar fanatik değilim. takımın puan kaybediyo kahroluyosun aklından çıkmıyo keyfin kaçıyo ama oyuncular senin kadar etkilenmiyo bu durumdan..bide kazanılan paralar çok uçuk. adam forvet koca sezon 5 tane gol atmış neden formsuzmuş hazır değilmiş maç eksiği varmışş bilmem ne.. biz işimizi yaparken düştüğümüz yanlışlarda patron hiç bugun formsuz demiyo bahane üretemiyosun. haa izlerim işimi gücümü bırakır futbol takip ederim fakat fanatizme karşıyım.
seveninin çok sevdiği,sevmeyenin nefretle baktığı bir spor dalıdır.

maçların az skorla bitmesinden dolayı zevksiz bulurlar ama benim için tam tersi,mücadelenin en üst düzeyde olması ve gol bulmak için çok farklı taktik arayışlarına girilmesi beni küçüklüğümden beri cezbetmiştir.

9 yaşımdan beri futbol oynarım.bunun yanında amatör yüzücülük yaptım,basketbol oynadım ama hiçbirisi futbolun verdiği hazzı bana veremedi.
Ülkemizdeki en fazla seyircisi spor dalı. Holiganizm ile taraftarlik ayrımı ne yazık ki tam olarak yapılamamış.
takım tutmadığım ve maçları takip etmediğim için "sen nasıl erkeksin?" sorusuna maruz kalan zavallı ben
(bkz: günlük hayatta elektrikli testere kullanma isteği)
Oynamasını da izlemesini de ayrı sevdiğin spor dalıdır. Tabi basketbolun yanında çok da değeri yok benim için ama yine de severim. Sporun her türlüsünü destekleyen bir insanım.
/ 2