g-shock

casio saat firmasının extreme sporlar da dahil olmak üzere her spor dalına uygun dayanıklı, branşa göre teknolojik özellikleri bulunan kalburüstü spor saat modeli. daha önce GA-100 1ADR modelinden çok memnun olsamda şuan sgw 100-1V modeli olan daha hafif bir kasasını kullanıyorum. memnun olmamak elde değil. pusulası olduğu için gps'in çekmediği ormanlık alanlarda yapılan ekspedisyon çalışmalarında ve mağara haritalamısında hayat kurtarıcı bir özellik olmasını sağlıyor.
doğum günümde bir tane hediye aldılar, düğmelerine basınca bir şeyler oluyor ama o kadar anlamadım ki ne işe yaradıklarını sadece saate bakıyorum,, ki saat zaten.
casio'nun en sevdigim ve turkiye'deki en unlu ikinci saati(birinciyi hepiniz biliyorsunuzdur. hani ince siyah ve mavi cizgileri olan, su gecirmeyen.)

g-shock ise hayrani oldugum, populer kulturun saati sik mekanlarda fotograflarda gostermek icin kullanmasinin aksine gercekten saat islevi, hatta otesinde bir islev gosteren dayanikli harika otesi saat.
g-shock'um yok ama benzeri bir saatim var ve gayet memnunum. her goren ne kadar buyuk saat dese de, atlayip ziplarken, kosarken, yuzerken endise etmemek harika bir duygu.

g-shock ve turevleri candir, gerisi populer kulturun asilamasidir..
g denilen şeyin spot olanı makbuldür.
ne cengaverler göçüp gitti bulucam bulucam diye.

bkz ci sıpat
gshock'un gshock olduğu dönemlerde aldığım bir g2110 modeli var. 13 sene evvel aldım. hala da taş gibi kullanırım. 1 kere pili değişti 1 kere de kordonu. kordonunun kopması da benim hatamdı. taş gibi durur, hala da kullanırım. ama şu anki 750 liralık modellere yatırım yapılır mı, bilemiyorum.
oldum olasıca sevmediğim markanın, en çirkin saatidir. saati aksesuar olarak kullanıyoruz zaten, o çirkinlikte bir saati takmamak gerek.