gezerken gönüllü işler yapmak

evinde kapitalizmle yoğrulmuş beyaz adam'in vicdan masturbasyonu. bir de yüzü gözü pis bi fakir yerli çocukla selfi çekti mi ondan kutsal insan yok. instada güzel duruyor tabii. hindistan köylülerine geri dönüşüm öğreten ve bunla gurur duyanı bile gördüm. ulen sen geri dönüşüm yap. onlar zaten ambalajlı bişey almıyor alamıyor.
başlık içerik uyumsuzluğunun soğuk soğuk yüzünüze çarptığı başlık
'gönüllü iş yaparken gezginlik' versiyonunu, üniversiteden mezun olduktan sonra iş ararken 10 ay boyunca yaptığım olay bkz. lizbonhelsinkiberlinparisamsterdamzürihromafloransakievbarselona
karşılığında konaklama ve yiyeceği bedavaya getirebileceğiniz, gittiğiniz yerde daha uzun kalmanızı sağlayacak ve o bölgenin kültürüyle, normal gezen birisine kıyasla daha çok haşır neşir olacağınız durumdur.

bir de gerçekten içten gelerek yaparsanız seyahatinizi güzelleştirip unutulmaz deneyimler elde edersiniz

örnek, taylandın küçük köylerinde çocuklara ingilizce öğretmek (kimse kapitalist dünya sömürge vb demesin rica ediyorum)
veya afrikada bir okul inşaatına beden gücünüzle katılmak.

tabiki hostellerde konaklama-yemek karşılığı yardımcı olmayı da belki sayabiliriz.
work and away'a babalar gibi 30 euro verdirtip bana hesap açtırtan ve bir tur da into the wild izledikten sonra yapma olasılığımın maksimuma ulaştığı olay.
yapmak istediğim güzellik.. ama ne yazık ki genelde çok vakit olmadığı için gezerken şurayıda görcem burayada gitcem dememden ötürü yapamadığım güzellik.