güney kurtalan ekspresi

/ 2
Ankaradan başlayıp siirt kurtalan da son bulur,
Ankaradan salı günü hariç her gün saat 11.00 da
Kurtalandan salı ve perşembe günleri hariç diğer günler saat 08.00 da tren seferleri başlar.
Yolculuk yaklaşık 26 saat sürer
güney kurtalan ekspresi - bakbeleyapacan-i8nB9
ankara - kurtalan arasındaki tren yolculuğudur. herkes doğu ekspresine yoğunlaşmışken mahzun kalan trenin adıdır.
Eğer önemli olan tren yolculuğuysa neden sadece doğu ekspresi?? güney ekspresi, van gölü ekspresi niçin rağbet görmüyor? o yolculuklarda da eminim harika manzaralar görmek mümkün. ve güney ekspresinde varacağınız şehir diyarbakır ise hem tarih kokan sokaklarla hem de çeşit çeşit enfes yemekleriyle, çayıyla,sohbetiyle karşılaşmak size en az doğu ekspresi kadar heyecan ve mutluluk verecektir. Fırsatınız varsa hem doğu ekspresine hem güney ekspresine hem de van gölü ekspresine katılın. herbirinin farklı bi tadı vardır.
kalkıs - varıs - sefer günleri
ankara - kurtalan (pazartesi, carsamba, persembe, cuma ve cumartesi)
(11:00) - (10- 42)


kurtalan - ankara (pazartesi, carsamba, cuma, cumartesi ve pazar)
(08:00) - (7:20)
7 şubat 2018 günü için kuşetli vagonda bilet aldığım ankara kalkışlı ekspres hat trenidir. kurtalan garında indikten sonra otostopla devam edeceğimiz rota hasankeyf midyat mardin diyarbakır şanlıurfa olacaktır.
Sırf Diyarbakır batman güzergahı için bile binilebilir. Manzarası nasıldır bilmiyorum ama tam gezilip görülecek yerlere gidiyor.
hurriyet.com.tr "doğu ekspresine rakip çıktı" başlığıyla kurtalan ekspresini tanıtmış. bakalım doğu ekspresi gibi populer olacak mı ?

link
geçen ay deneyimlediğim, ankara-diyarbakır arası yaklaşık 21-22 saat süren eksprestir.

örtülü kuşetlide üç kişi, sürekli acıkarak ve yemek yiyerek geçirdiğimiz bu yolculuğun benim için en unutulmaz görüntüsü ise, gece yarısından sonra hiç görmediğimiz parlaklıktaki yüzlerce yıldızdan oluşan manzarasıdır. sanırım sadece o gökyüzü için bile yeniden gidilebilir.

diyarbakır gar'da inenler için, sur ve ofis gibi merkezi yerlerin hepsi yürüme mesafesinde. sur'da anacaddede yürürken görülebilecek bir ara sokakta küçük bir tezgahı olan ciğerci ismail'de ayaküstü bir kahvaltı veya ofis'te ciğerci aslan'da güzel bir akşam yemeği önerilir.
ankaradan kalkıp kayseri, sivas, malatya ve diyarbakırdan geçerek kurtalan'a varan (tersi de söz konusu tabi ki) yataklı vagonların bulunduğu trendir. henüz popülistler tarafından keşfedilmemiştir umarım doğu ekpresi'nin gazabına uğrayıp turizimcilerin elinde paralanmaz da herkes deneyimler.
Doğu Ekspresinden sonra deneyimlediğim trendir. Doğu ekspresi kadar müthiş manzaralara sahip değil ama çok daha salaş ve doğal bir trendir. Öyle ki yataklı vagonlarında şımarık gençler ve bi baltaya sap olamamış ihtiyarlar yok. Hala torun görmeye giden amcaların olduğu, anadolu insanını taşıyan bir tren. Aman diyim fazla dillendirmeyin. Onun da tadı kaçmasın.
doğu ekspresi yapmayı aradan çıkardıktan sonra kafamda oluşan yeni hedeflerden biridir. Diğeriyse (bkz: van gölü ekspresi)
/ 2