iğneada

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı Karadeniz kıyısında (Bulgaristan sınırı) Türkiyenin değil ,dünyanın en büyük longoz ormanlarına sahip bir beldedir.Çevre köyleri limanköy , beğendik ve sisliobadır.Kamp için çok ideal bir bölgedir , kamp yapan arkadaşlardan ricamız çöplerini toplamalarıdır.Gezilebilecek ve kamp kurulabilecek yerler arasında Mert gölü , hamam gölü ,beğendik köyü sahili ve iğneadanın kilometrelerce uzun olan kumsalıdır.Sormak istediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz konular hakkında mesaj atarsanız detaylı bilgiler verebilirim.
son zamanlarda akp’ nin goz koydugu cennet.
kırklareli'ndeki bir lagün gölü. sürdürülebilir turizm için fazlasiyla önemlidir. ciddiye alinmalidir.

şu günlerde avrupa birliği'nin desteklediği bir gençlik değişim programına ev sahipliği yapiyor. şahane bir doğaya, tertemiz bir havaya ve güzel insanlara sahip bir yer, yaşanır burada
Bayram tatilinde günübirlik gittiğim yer, varınca ilk olarak halk plajını görmeden daha ileride milli park tarafına doğru temizlenmeyen -ya da kirli olan- yeri görünce büyük hayal kırıklığı yaşamıştım fakat esas plajı görünce zevkten dört köşe olduk. Göl üzerinde kanoya da bindik fakat eşime gıcıklık olsun diye salladığım için korktu ve yarı yoldan geri döndük. Sahilde bir öküz sürüsü vardı 8-10 kişilik sürekli küfürlü konuşuyorlardı onun dışında çok eğlendik. Doğası denizi harika bir yer. Milli park içi ve yol kenarındaki büyük ormanlık alan kampçılar ile doluydu herhangi bir engel yok gördüğüm kadarıyla.
Mert gölü tarafında kamp atmıştım, çok fazla bir esprisi yok. Ancak orman severler için longoz görülesi yer.
Arkadaşlarım gitmişti son derece güzel bir sahili olan kampçıların uğrak mekanıdır
3 ayımı iğneada da geçirdiğim bir dönemim olmuştu. doğası, denizi, longozları, gölleri efsane güzel, insanın çıkası gidesi gelmiyor. limanköy olsun, beğendik olsun, mert gölü olsun efsane yerler, bakmaya, yaşamaya doyamıyorsunuz. sabah saat 5-6 gibi deniz çarşaf gibi olur o gün fırtına da kopsa sabah 5-6 gibi deniz sıcacıktır ve dalgasızdır. rüzgarlı günlerde denize girmek yasaklanır, akıntılar çok sıkıntıdır, çok can kaybı yaşanıyormuş, maalesef bir tanesine denk gelmiştim. ayrıca longozların içinde kaybolabilme ihtimaliniz de çok yüksek. iğneadaya giderseniz ayrıca peynir tatlılı dondurmayı denemelisiniz. balığı limanköyden alıp yiyin. son olarak da iğneadanın halkı çok sıkıntılı arkadaşlar, çok iyi davrandılar bana tabi haklarını yiyemem. belki tek başıma olduğum ve kadın olduğum için belki de 3 ayımı orada geçirdiğim için bilemiyorum bana kötülükle gelmedi çok fazla insan sadece başkalarına yapılan tavırların analizsonuçları olarak dikkatli ve ılımlı olmanızda fayda var. dünya üzerindeki cennettir orası ve bir kere havasını soluduysanız tekrar tekrar gidermişsiniz öyle demişlerdi. tekrar gideceğim :))
Longoz ormanlarıyla meşhurdur. Kano kiralayarak ormanlar içerisinde gezinebilirsiniz. Mert gölünün kenarında olan ve denizle bütünleşen sahilde kamp atabilirsiniz.