iibf mezunlarına avukat olmak için hak verilmesi

Ülkede "kemal gözler'in hukuk başlangıcı kitabını okuyan" her kişinin 'biz de hukuk eğitimi aldık' demesinden sonra 2. dumur olduğum olay. Bizim ülkede bunun olması garip mı? Tabi ki değil. Olur mu? Olabilir. Biz hukukçular izin verir miyiz? Asla.
Bir de kendini sözde donanımlı gören gürûh var. 300 sayfalık borçlar hukuku kitabını görüp biz de avukat olalım diyen birini görürsem ilk gördüğüm yerde 2 kez alttan almak zorunda kaldığım fikret eren'in 1300 sayfalık borçlar hukuku genel kitabını ağızlarına çarparım.
Aslında onların da suçu yok. Bu ülkede binlerce değer görmeyen, gün geçtikçe artan ve istihdam sağlayamayacak kadar hukuk mezunu varken iibf mezunlarının idari hakimlik yapmasına olanak sağlarsan iibf mezunları madem hakim olabiliyoruz avukat da olalım derler.
Nasıl olsa ülkenin başında üniversite okumamış, meslekî eğitim ne demek bilmeyen osmanlı'dan kalma usta çırak ilişkisi ile meslek sahibi olunabileceğini sanan bir yöneticimiz var.
Sen istesen de istemesen de bu ülke senin o korktuğun hukukçuları yetiştirecek ve başa koyacak. Hukuk ne demek, hukuk devleti ne demek bilmeyen insanları bu ülkede başımıza hukukçu yapıp ülkeyi dibe çekemezsin.
Gerekirse hukuk eğitimi boyunca okuduğumuz kitapları ateşe veririz, o kitaplar bu ülkenin kökünün yanması için yeterli rezervi barındırıyor.