ingilizce öğrenmek isteyenlere tavsiyeler

/ 6
Birçok gezginin muzdarip oldugu, ingilizcem zayif diye yola cikmaya korkar olan arkadaslara tavsiyelerde bulunacagimiz,uygulama,kaynak,metod Allah ne verdiyse birbirimize destek olacagimiz basliktir.

Ps:yakin zamanda bilgi icerikli edit gelecek
bol film izleyin altyazılı, hiç çekinmeden yurtdışına da çıkın. ülke farketmez, her halükarda ingilizce anlaşmaya çalışcaksınız. türkiye çevresinden uzak olun çok kişi türkçe biliyor, ingilizceye hiç gerek kalmıyor. Gidin abi, konuşmadığınızda aç kalacağınız yerlere gidin 2 günde sökersiniz. denendi
ingilizce şarkı ezberleyin ve kendiniz türkçeye çevirin. okulda 8 senede öğretemedikleri ingilizceyi 10 şarkıda öğrendikten sonra gelip bana teşekkür edersiniz
ingilizcemiz sıfır ya da sıfıra yakın ise önce gramerlere yoğunlaşmak gerek bazı internet siteleri ve uygulamalar bu konuda yardımcı olabilir (bkz: duolingo)
artık cümle kurmamız gerekiyor hemen bi arkadaşlık sitesi bulmalıyız ve insanlarla yazışmalıyız (bkz: interpals)
şimdi kelime dağarcığı geliştirmemiz lazım sözlük ya da hikaye kitabı okuyoruz. örnek falan yok her şeyi benden beklemeyin :))))))
artık telaffuzu geliştirmemiz lazım playlisti anadili ingilizce olan şarkıcılardan oluşturuyoruz (bkz: beatles )
telaffuz için ingilizce dizi ve filmler izliyoruz (bkz: lord of the rings) (bkz: friends)
veeeee en önemlisini en sona sakladım arkadaşlar. gördüğümüz yabancılara "hey" diyoruz. En iyi yöntem tabiki ingilizce bilen insanlarla muhabbet etmektir ve ya edilen ortamda bir süre yaşamaktır. yabancı arkadaş edinin ve onlarla gerek yüz yüze gerekse internet üzerinden sesli olarak konuşun.
good luck!
ingilizce hikaye kitaplarını sesli okumak benim uyguladığım ve çok işe yarar bulduğum bir yöntem mesela
bakın en temel şeyi söylüyorum. Kesin bilgi, en önemli şey kelime hazinesi. Bol bol kelime ezberleyin.
kelimeye dayalı oyun oynamak favorim, akıcı ama tane tane diyologların olduğu dizileri izlemeyi ikinci sıraya alabilirim ama sanıyorum en etkilisi kendinizi yurtdışına atıp akışına bırakmak
İzlemek istediğiniz bir filmi önce altyazısız nesiz böyle dümdük yalın haliyle ingilizce izliyorsunuuuz. Sonraa efenim aynı filmi bu kez alt yazılı izliyorsunuz. İlk seferkinde anlamadığınız yerleri anlayınca beyninize giriyor birşeyler, hem en kötü ihtimalle kelime ezberlenmese bile kulak aşinalığı oluyor. İzleyerek ve dinleyerek öğrenmek en iyisi bana göre.
altyazılı dizi/film izleyin ve izlerken kelimeleri dinleyin. yabancı şarkı dinlerken çevirisine bakın. yalnız olduğunuzda o an ne yapıyorsanız kendi kendinize ingilizce anlatın, bir kelime aklınıza gelmediğinde ya da bilemediğinizde eş anlamlılarını düşünün yine bulamazsanız sözlüğe bakın.
bol bol konuşun asla çekinmeyin. temeliniz varsa wakie uygulamasini indirin sesli olarak telefonda konusuyormus gibi diger ülkelerdeki insanlarla konuşabilirsiniz. istediginiz kadar grammer bilin kelime bilin pratiğiniz yoksa hicbir halta yaramıyor.
/ 6