iskender kebap

/ 2
İskender kebap veya İskender döner de denilen, 1867 de Bursa Kayhan Çarşısı'nda başlanıp namı dünyaya yayılan pide parçaları üzerine et ve domates soslu servis edilen yemektir efem.
Bursa da yemeden iskender yiyorum denilmez bence. Bir çok şehirde güzel iskender yedim ama bursada gerçekten iskender yedim.
bursa'daki tarihi restoranında yemek istiyorsanız 1+ saat beklemeniz gereken yiyecek. overrated buluyorum:)
O Bursa'daki kent meydanı avm deki önerilen yere gittim midem 3 gün kendine gelemedi. Şu ilk iskenderci var ya bursada oraya doluşun
diğer yöresel lezzetler gibi meşhur olduğu kendi şehrinde daha ucuz olmasi beklenen ama bursada diğer şehirlerden daha pahalı satılan lezzetli bir et yemeğidir.
bolu'ya yolunuz düşerse bursa iskender kebapçısı var, denemenizi kesinlikle tavsiye ederim
yurt dışındayken en çok özlenen kebaplardan biridir. Benzerleri olsa dahi, orjinalini bulmak neredeyse imkansıze yakındır.
Seri üretim yapan yerlerde asla yenmeyecek ki buralarda önceden hazırlanıp siparişe göre sonradan ısıtılan bir sisteme sahiptir. butik veya mahalle arası bilinen bir yerden yenmesi gereken efsanevi lezzet.
bursa'daki yavuz iskenderoğlu'nda gerçeğini deneyimlediğim ancak "gerçeği böyle miymiş" diyebileceğim kadar fark hissetmediğim yemek. evet etler kaliteli, iskender efendi konağı içinde atmosfer de güzel, ki atmosferin yemeğin lezzetine etki ettiğini düşünürüm, salaş mekanların da kendine has ortamı vardır, aşırı şaşırtmamıştı. bununla birlikte porsiyon oldukça ufak ve fiyat olarak anlamsız yüksekti.
/ 2