israil vizesi

alınması en kolay vizelerden biridir. ücretsizdir, başvuran herkes genelde alır. ayrı kağıda bastırayım olayı uzun zaman önce sona ermiştir. israil vizesi alırsanız şuraya giremezsiniz şu vizeyi alırsanız buraya giremezsiniz gibi durumlar da eskide kalmıştır.

bazı belgeler ;

1) Pasaport

2)Hesap Ozeti( O gun icinde alinmis son 1 aylik, benim hesabimda 2.000tl vardi)

3)2 Adet fotograf.

4) Gostermelik otel ve ucak rezervesi.

5)Basvuru Formu( Konsoloslukta var orda 2 dk da dolduruyorsunuz)

***Ogrenci oldugum halde ogrenci belgesi goturmedim. bu 5 belge ile kolayca vizeyi alabilirsiniz.
Pasaportunuzda arap ulkelerinden birinin, ozellikle iran(son yillarda pasaporta damga vurmuyor), filistin ve ürdün, damgasi var ise pekte kolay olmayan vizedir. Ya da evet verirler ama israile sokmazlar. 5-6 saat sizi sorguya cekerler ve tekrar tekrar ayni sorulari sorup sizin sabrinizi sinarlar. Tabii siz sorguya cekilirken baska bir yerde gecmisinizle ilgili sorgulama yapildigini da es gecmeyelim. Eger o muazzam istihbaratlari sizinle ilgili olumsuz bir olay bulamazlarsa size kapidan gecmeniz icin bir barkod verip yollarlar ama ulkeden cikis yapana kadar takip edildiginiz soylenir.

Ha ayrica ucakla gidiyorsaniz, ki suriye'den vs gecmemek icin ucakla gitmek zorundasiniz, sadece israilli personelin oldugu ayri bir guvenlik noktasindan geciyorsunuz. Didik didik cantaniz araniyor ve elektronik herhangi bir aygitiniz var ise tek tek kontrol ediliyor. Fotograf makinesi dahil acip calistiriyorlar.
Cok geriliyorsunuz kesinlikle..

Cikista da yine kucuk bir sorgulamadan gecip, uzerinde fotografiniz olan baska bir barkodlu kagit verip kontrol noktasindan gecip ucaginiza geciyorsunuz.
kendisi yüzünden iran'a alınmayıp sınır dışı edildiğim vize. konsolosluğa gittiğimde kağıta bastırmak istediğimi söyleyip kabul etmediler, bunu yapanların olduğunu söyledim ama kadın pasaporta tek vizeyi koyabileceğini aksini kabul etmediğini söyledi, biletlerde hazırken el mahkum pasaportum bırakılmak zorunda kalındı.

bence görüşme sırasında ingilizce bilmiyorum ayağına yatarsanız ve benim duruma benzer bir gıcıklık yapacakları olursa türkçe cevaplar verirseniz, kısaca istediklerini alacakları saf saf ingilizce konuşma gerçekleştirmezseniz, belki kağıta felan vizenizi koyarlar.
2014' te giden kuzenimi bu vize yüzünden iran sınırında bekletmişlerdi. sonra uçakla alınmadığı sınır kapısına ağrı doğubeyazıt' tan girmişti.
dünya vatandaşlığı, sınırların saçmalığı yeaaaa diye bağıracağım .
Kapıda saatlerce bekletip pasaportuna istemediğin halde damgayı bir kağıda vuran bir ülke vizesidir
israil’e girebilmek için yetkili mercilerden alınması gereken izin.

öğrenciler için bugün itibari ile güncel bilgileri aktarıyorum.

gerekli evraklar;

- pasaport (geçerlilik süresi en az 6 ay)
- 2 adet biyometrik fotoğraf(son 6 ayda çekilmiş)
- öğrenci belgesi
- 3 aylık banka hesap dökümü
- sponsor yazısı
- sponsorun vergi levhası gibi ticari evrakları
- sponsorun tapu, araba ruhsatı vb. evrakları
- başvuru formu

ben sponsor olarak annemi gösterdim. annemin vergi levhası, 2 ev tapusu, 1 araba ruhsatını yapı kredi plaza c bloktaki konsolosluğa götürdüm. (ben fazladan annemin kimlik fotokopisi ve imzası çok basit olduğu için imza sirküsünü de götürdüm.) danışmadan başvuru formu istiyorsunuz. Size ‘turistik seyahat mi?’ ve ‘musevi misiniz?’ diye sorup bir form veriyor. anladığım kadarıyla türkiyeli museviler için muamele başka. formu hemen oracıkta 2 dakikada dolduruyorsunuz.

konsolosluk hafta içi her gün 10:00-13:00 saatleri arası vize başvurularını kabul ediyor. vize evrakları, pasaport ve kimlik hariç poşet dosyaya kadar diğer bütün eşyalarınızı danışmada bırakıyorsunuz. danışmadaki görevli size sözlü olarak sıra numarası veriyor. sıranız geldiğinde bir görevli eşliğinde yedinci kata çıkıyorsunuz. orada size birkaç soru soruyorlar. kişisel algılamayın. zaten prosedür gereği olduğunu düşünülmeden ezbere söylenen sorulardan anlıyorsunuz. güvenlikteki kişi tarafından türkçe sorulan sorular ‘birinin talimatı ile konsolosluk çalışanlarından birine herhangi bir paket getirdiniz mi?’, ‘üzerinizde delici, yanıcı, patlayıcı materyal bulunuyor mu?’, ‘üzerinizde silah var mı?’ vb. pasaportunuz kontrol edildikten sonra israilli görevli gittiğiniz ülkelerle ilgili ingilizce bir iki soru sorup pasaportu tartarmış gibi elinde sallayarak ‘anladığım kadarıyla gezmeyi seviyorsunuz’ gibi bir espiri yapıyor ardından kahkaha atıyor siz ise ‘bu bir espiri miydi acaba?’, ‘gülsem mi gülmesem mi?’ diye düşünürken tamam girebilirsin diyorlar. (bu kişiseldi galiba) neyse en son tekrar bir x-ray cihazından geçtikten sonra vize işlemleri için bir kapıdan giriyorsunuz evrakları teslim ediyorsunuz. pasaportunuz hazır olduğunda almanız için size üzerinde hangi tarihte gelmeniz gerektiğini yazan bir kağıt veriliyor ve çıkıyorsunuz. illaki kendiniz gelmeniz gerekmiyor. bu kağıtla birlikte bir yakınınız da gelip alabilir. her şey toplamda 15 dakika sürüyor. ayrıca konsoloslukta muhattap olacağınız herkes türkçe biliyor.

not: eskiden çok basit olduğu fazla evrak istemedikleri söyleniyordu ama şimdi öyle değil internet sitesinde yazan evraklardan biri eksikse geri çevirip tamamlayıp gelmenizi istiyorlar. ayrıca ayrı bir kağıda basılan vizenin ise kalktığı söylendi. vize pasaportunuza yapıştırılıyor.
annemin bir aralar israil'e taşınma hayalleriyle almak için çok uğraştığı ama alamadığı vizedir. yaşasın delilik
İsrail vatandaşı olmakta çok kolaydır. Biz İsrail gocmeniyiz deyin yeter.