istanbuldaki müzeler

İstanbul il sınırında bulunan müzelerdir. devlet müzeleri, özel müzeler ve sanat galerilerini bu başlık altında toplayabiliriz. Çoğunlukla, eski istanbul adıyla nitelendirebileceğimiz beyoğlu, eminönü, topkapı ve beşiktaş civarlarında bulunmaktadır. aya sofya (sultanahmet), topkapı sarayı (fatih), rahmi koç müzesi (özel - beyoğlu) en meşhurlarındandır.
istanbul muzeler ve sergiler için muazzam bir şehir olmasıyla birlikte bu konuda alternatif zenginlik içindedir. En başta üç bölümden oluşan harika bir muzeler kompleksi
istanbul arkeoloji müzeleri

Tavan freskleri ile başınızi döndüren kariye müzesi

Türk,Emevi,Abbasi donemlerine ait eserleri ile türk ve islam eserleri müzesi

Çoğu alman oyuncaklarindan oluşsa da konseptten zevk almayı bilenler için
istanbul oyuncak müzesi

Ve daha bir çok sergi-müze barındıran İstanbulda bunlar sadece en bilinen ve gidilmesi gerekenlerdir.
Sadece tarihi objelerin saklandığı, korunduğu şeklinde bir yanılgıya sahip olduğumuz, İstanbul ili içindeki yapılardır.

Bir müze yalnızca tarihi objeleri sergilemez. bilim ve sanat eserlerinin sergilendiği ve korunduğu binalar da sergi olarak adlandırılır. Bu bilgiye dayanak olarak, 2004 yılında açılmış, İstanbul sınırları içerisinde bir müze vardır ki muhteşem sergileri, çeşitli ve süreli aktiviteleri, içinde barındırdığı kütüphanesi, uyguladıkları eğitim programları, sinema gösterimleri ile çoklu bir sosyal platform niteliğindedir. istanbul modern sanatlar müzesi...

pazartesi günleri dışında her gün açık olan oluşum, Perşembe günleri hariç sabah 10'dan akşam 6'ya kadar, Perşembeleri ise yine sabah 10'dan akşam 8'e kadar açık. Giriş ücretleri çok uygun ve ulaşım da çok kolay.

Mutlaka görmeyi istediğim yerlerden biri. Sanatsal yaratıcılığı kitlelere ulaştırmayı amaçlayan müze, ziyaretçilerine kendi sanat eserlerini oluşturabilmeleri için bir alan bile ayırmış. Kalbimi fethettiniz istanbul modern sanat!