istiklal marşının kötü bestelenmesi

Ve şüphesiz bu su götürmez bir gerçektir.

Olay beğenmiyorsan dinleme değil bak ciddi ciddi çök kötü bestelenmiş lan. Müzikal anlamda tam bir yıkım saçma sapan yerlerde kesiliyor bir kere. Tam önlüğü parçalayacan şaha kalkacan böyle damarlar dolu dolu "tüten en son ocak o be!" diyoruz ve çat düşüyoruz. Jetonlu ataride oyun bitmeden süre biter de üzülürsün ya öyle bir şey. Geri kalan ''nim milletimin'' kısmını da düşüşe geçen rollercoaster efekti yaratıyor söylerken adeta ılık gödlü şirinlere dönüyoruz. Hayır biride çıkıp '' n'oldu olm ya ? giriyoduk az önce ? demiyor. işte bunun gibi birkaç daha yer var da yazmaya üşendim şimdi.

ayrıca bu kötü beste yüzünden çoğu insanın istiklal marşı'nı besteli bir şekilde söylerken anlamlarını anlayamadığını ve içten söyleyemediğini düşünüyorum. zira bütün cümleler, hatta kelimeler ayrı ayrı okununca saçma sapan bir şey çıkıyor ortaya. şahsen ilkokul 5.sınıfa kadar larda yüzen bir alsancak aradım, bulamadım.

hayır, gitarımızı alıp kampta da çalamıyoruz ki.
konuya reis el atmıştır ve bestekarlara seslenmiştir:

--- spoiler ---

en büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın (istiklal marşı) hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır. o beste ile güftenin birbirini tamamlaması çok önemlidir. burada bestekarlara büyük iş düşüyor. temenni ediyoruz ki o da çıkar.

--- spoiler ---

ayrıca yeni besteyi oluşturacak sanatçı için benim alternatifim:

(bkz: serdar ortaç)