isveç

/ 2
Ah ah.. ilk askimdir kendileri. Hele de sadece isvecin degil, tum iskandinavya'nin baskenti stocholm'de degisim ogrencisi olarak gidip cok begenip, iki kere vize uzatmaniza ragmen doyamayip gozunuz nemli ayrilirsaniz hic unutamazsiniz.
Ondan sonra tum sehirleri stockholm, tum dilleri isvecce, diger ulke vatandaslarini isvecliler ile kiyasladim.
Bayragi gokmavisi uzerine sari hac idir. Bayraginin sari rengini melek gibi sarisin kizlarinin sac renginden, mavisini ise yine o melek gibi kizlarinin goz renginden almistir. (Tamam yahu, hayale daldim vurmayin)

Cok pahali oldugu soylense de sadece hemen hemen tum gelismis avrupa ulkeleri gibi ev kiralari, icki ve disarida bir restaurantta yemek yemek pahali idi. Yemek yapabiliyorsaniz sanslisiniz, zira deniz urunleri ve swedish meatball disinda pek spesifik bir mutfaklari yok. Bu yuzdendir ki hatunlari manken gibi ve obezite cok az. Tabii bunda 24 saat acik fitness salonlari ve bu salonlara nufusun uyelik oraninin %93 olmasi da buyuk oranda etkili..

Buraya sayfalar dolusu yazarim da yetmez a dostlar. Gozlerim doldu, burnumda tuttu, daha fazla yazamayacagim.. =/
kungsbacka'da 1 yıl yaşamışlığım vardır, harika bir ülke harika insanlarla dolu ve 9 milyon nüfusun artılarını hissettiriyor.
Burada Sami halkı da yaşar ve gariptir ki İsveçlilerin geyik avlamaları yasakken Sami halkına yasak yoktur. Sami halkını inceleyin derim ben.
an itibariyle diliyle aşk yaşadığım ülke. ingilizce ve almanca'yı az biraz biliyorsanız isveççe dilinde yazılı iletişim kurmayı çok rahat öğrenebilirsiniz. bir de eklemeden geçemeyeceğim; güzel adam ve kadınların ülkesi.
Ask ulkesidir. herkes soguk dese de sicaciktir, maneviyatta. Son yillarda avrupa dahil tum dunya ulkelerinden goc almaya baslamistir. Kabaca 10 milyon nufuslu olup yuksek yasam standartlarina sahiptir. Dili isvecce'dir.
Baskenti stockholm'dur.
resmi dilleri isveççe, fince, çingenece ve yidiş olup, üç refah ülkesinden biri olan kuzey avrupa ülkesidir.
yarın kısmetse binbir türlü uğraş sonunda gidebileceğim ülke.
isveç'de mağazarda ve dükkanlarda güvenlik amaçlı kamera takmak yasak. bu yüzden hırsızlık olayı çok yaygındır. mobese sistemleri bile yok.

kullanmak için devletten özel izin almak gerekiyor
erasmus ile gidip 5 ay yasadigim guzel insanlar ülkesi. kuzey sehri olan umeada olmam sebebiyle bircok kez kuzey isiklarina şahit oldugum, hiç kararmayan aydinlik gecelerde sokaklarda tek basina yurudugum, donmuş nydala gölunun uzerinde marshmallow keyfi yaptigimiz her anindan ayri keyif aldigim o guzel ulke.
/ 2