izmir'de kamp alanları

Ya manisa taraflarında vardı şelaleli güzel bi yer bulayım yazcam
foça'da ingiliz burnu. karaburunda esendere. hem sessiz sakin hem hoş
Arabamız yok.menemen de kuzey tarafında oturuyoruz.foça ve dikilideki bademli köyü dışında bi kamp yeri önerirseniz çok memnun olurum.
özdere gökkuşağı koyu'nun hemen yanındaki koyda kamp atmıştık. gökkuşağı koyu'na giden yolda 900.metre'de sol patika yola sapınca gidiliyor. kimseler olmuyor ve denizin kenarında harika bir ortam yaratılıyor.

çeşme-ıldırı tarafında harika mekanlar var. site içlerinde siteye ait olmayan deniz kenarı iskeleli kıyılarda kamp attık. tavsiye ederim.

yeni foça'da sazlıca plajları var. kamping hizmeti veriyorlar. orası da güzeldir.

çeşme-paşalimanı'nda yazlık evler arasında kıyılarda orman içi kamp alanları var.

balıklıova tarafında gölgelik, ağaçlı, denizli, marketlere yakın alanlar mevcut.

alaçatı-deliklikoy var ancak sadece ortam olarak gidecekseniz gidin. hiç ağaç yok, sürekli rüzgar var ve yemek yapmak, çadırda uyumak, kumdan iyice zorlaşıyor. rüzgar kumu sürekli havada tutuyor. ama denizi on numara.

ek olarak: daha fazlasına benim yazdığım izmir'de kamp yapılacak yerler yazımdan ulaşabilirsiniz.
izmir, dikili, bademli köyü - zindancık koyu. daha iyi bir yer görmedim izmirde. çok da yaymayın, sakin kalsın oralar. yeterince dingindi.
corona gündemdeki her şeyi etkilediği gibi kamp alanları bulma durumumuzu dahi değiştirdi. eskiye göre çok daha fazla jandarma kontrolleri olduğu söyleniyor. şu an için bugünlerde veya bu haftalarda rahatlıkla kamp attık diyebileceğiniz yerler varsa eğer yeşillendirirseniz sevinirim arkadaşlar.

tanım: karaburun ardıç plajı bu kamp alanlarından biridir. bundan 1-2 sene önce kamp yapılabilen bir plajdı şu an hâlini bilmiyorum. denizinin kumlu olması artı olduğu gibi küçük bir Ilıca plajı gibi düşünülebilir denizinin rengi çok güzel. ailelerin genellikle kamp atmak için tercih ettiği bir alan olduğunu da söyleyeyim. genelde teyze ve dayılarla komşuluk ettim.
izmir’de okuduğum dönemde altını üstüne getirmiştim her kıyısının. Em sevdiğim yerlerden birisi de karaburun/mordoğan olmuştur.

Benim kamp anlayışım sakin, sessiz, bol yeşillik ve temiz bir deniz olmuştur. Mordoğan ayıbalığı koyu’nu tavsiye ederim. Fakat koya gittiğinizde halk plajı olan yer kalabalık. Daha ilerisinde uç gibi bir çıkıntı var. Oraya giderseniz çok güzel bir kamp tecrübe etmiş olursunuz.
kendi gittiğim tesisleri yazacağım, umarım yararlı olur.
hepsinde wc, duş, elektrik, buzdolabı var. duşunda kabin ve/veya sıcak su olanları belirteceğim sadece.

-biraz pahalı ama, gümüldür hipo kamp: duş kabinleri ve sıcak su var, mangal çadırların dibinde değil sahilde yakılıyor, denizi güzel, yakınlarda market, pideci, kasap fln var, en tatlısı da sincaplar var ya sabah çadırına düşen ağaç kabuklarıyla uyanıyorsun, bir bakıyorsun ağaçlarda sincaplar koşturuyor. günübirlikçi almıyorlar. acemi sürücüler rahat gider, yolu kolay. 1 kişi 1 çadır 78 tl.

-foça acar kamp: gün batımı manzarası harika. bira 15 tl. deniz güzel. yolu kolay. 1 kişi 1 çadır 50 tl. Tek erkek veya erkek arkadaş grubu almıyorlar.

-foça sazlıca kamp: bakımsız biraz ama denizi çok güzel, hatta yanında oradan yürüyerek geçilen bir koy var oranın denizi daha da güzel. çadır yerlerinin üstü kapalı. korunaklı bir yer, çok rüzgar almıyor. masa sandalye var. yolu kolay. 1 kişi 1 çadır 35 tl.

-bademli çam kamp: uzak ama en çok beğendiğim burası. denizi çoook güzel. kalabalık olmadan gidince deniz manzaralı çadır yeri bulunuyor. duş kabini var ama sıcak su yok. denizin içinde salıncak var çok keyifli. kafeteryada akşam müziğin sesini fazla açıyorlar (zevk meselesli ama çirkin müzik bence), çadırı kafeteryadan uzağa kurmak lazım. onun dışında huzurlu bir yer. bira 15 tl. Yürüme mesafesinde bir sitenin marketi var. bademli merkeze de yakın sayılır. acemi sürücüler dikkat, yolun son 500 metresi çok zor (oraya kadar kolay), arabayla etrafı gezeyim derseniz zorlanabilirsiniz, gerçi bademli'nin yolları hep öyleymiş. işleten arkadaşlar arabayı otoparka çekmeye, düzlüğe çıkarmaya fln yardımcı oluyor. 1 kişi 1 çadır 60 tl.

-sığacık teos sanat kampı: denize uzak, arabayla gitmek gerekiyor. gece kafeterya tarafında ateş yakılabiliyor, müzikler güzel. tavuklar terör estiriyor ama çok tatlılar. kediler köpekler var, gölge isimli köpek dünya umrunda değişmişçesine uyuyor. açık alanda ama kapısı şöyle böyle kapanan duş kabinleri var, birinde sıcak su var. tuvaletler temiz. çadır kurulan alanda gölge pek yok, ağaçlar ortalıkta değil de kampın sınırları boyunca. yolu kolay, sadece kısa bir toprak yol var. 1 kişi 1 çadır 30 tl.

-nazarköy dere kamp: yeni açılmış. henüz duşları yoktu ben gittiğimde, ama olması için uğraşıyorlardı. izmir'e yakın, deniz olmasa da dere kenarında, huzurlu bir kamp yeri. pazar öğleden sonra insanlar gidince daha da huzurlu oluyor. masa-sandalye ve hatta masa örtüsü veriyorlar. ateş, mangal yasak. nazarköy'e girdikten sonra dar bir toprak yol var yaklaşık 200 metre, o kısım acemi sürücüleri zorlayabilir ama oraya kadar kolay. otoparka getirip götürmeye yardımcı oluyorlar. otopark da, arabayı otoparktan çıkarmak da acemi sürücüleri zorlayabilir, ama tecrübe oluyor işte. kemalpaşa'da çalışanlara pazar öğleden sonra gidip pazartesi-salı kalamlarını öneririm kalabalık olmaması açısından. 1 kişi 1 çadır 40 tl.