kaçak çay

Gümrük vergisi ödenmemiş güzide çaydır. Kokusu vardır. Serttir
Rize çayına alışmış bünyeler bir süre bu ne yahu çok sert diyebilir fakat alıştıktan sonra diğer çayların tadı ufaktan yavan gelebilir. 42 numaralı tirebolu çayı ile kâfi miktarda karıştırıldığında çaydan alınan keyif doruklara çıkar.
kaçak çay dediğimiz şey aslında "ceylon" çayıdır. bölge sri lanka'dadır.

vakti zamanında dal şeklinde bu çayın arap çayı olduğunu duymuştum ve çok şaşırmıştım. düşünüp durdum arabistan'da yıkanmış toprak olarak adlandırabileceğimiz neresi olabilirdi ki? meğerse kaçak yollardan gelindiği için bu isim konulmuş.

tadı serttir, şekersiz çay içen benim için çaya şeker atma sebebidir.
normal çaya oranla daha büyük parçalar halinde olan, dem olarak daha fazla verim aldığınız ama tad olarak herkesin içebileceği hafiflikte bulunmayan çay çeşididir. İsmi gibi kaçak yollardan elde edilmiştir.
sri lanka’da üretiliyor genelde. gaziantep’te hep bu çaylardan içilir. tadına alışan bırakamıyor
Bizim fakültenin kantininde kullanılıyor üstelik 1₺.Ama kantinci çok iyi para kırıyor çay üstünden maliyeti 25krş olsa 75krş karı var şahsın.
Öyle herkes iç(e)mez ama içen de bırakamaz, çünkü o sertliğe alışınca tekel çay hafif kalır...

75krş kâr kalıyor diyen arkadaşa soruyorum. Bu kantinin vergi levhası, kirası, doğalgazı, elektriği, suyu, çalıştırdığı elemanı ve ekstra giderleri yok mu?
bir çay üreticisi olarak ne sevdiğim ne de tavsiye ettiğim çay bile demeyeceğim, çayın çöp kısmıdır.
yemek yediğim bir mekanda gelen çay çok sert olunca teyzenin sorması üzerine, garsonun kaçak çay bu ondan dediği, teyzenin de buna tepki olarak neden vergisiz çay içiriyorsunuz rize nin suyu mu çıktı diye tepki verdiği çaydır. eskiden kaçak olarak giren bu çay çeşidi artık nerdeyse tüm marketlerde bulunabilmektedir. nefistir, gerçek çaydır.
normaliyle arasındaki farkı ayırt edemediğim çaydır. Çay insanıyımdır, lezzetli olsun da kaçakmış değilmiş pek mühim değil benim açımdan.