kaçkar dağları

Kaçkar Dağları, Doğu Karadeniz sahili boyunca uzanan bir dağ sırası. Kuzey Anadolu Dağları'nın doğudaki bölümünü oluşturur. Doğusundaki birçok zirvesi 3500 m üzerindeyken, batı kesimi 2000 m yüksekliğe kadar ulaşır. En yüksek noktası olan Kaçkar Kavrun Dağı 3932 m yüksekliktedir. Aynı zamanda bu dağ Türkiye'nin en yüksek 4. dağıdır. 1994 yılında milli park ilan edilmiştir. Milli parkın büyük bir bölümü Rize ili Çamlıhemşin ilçesi sınırları içinde, küçük bir bölümü de Artvin ili Yusufeli ilçesi sınırları içinde kalmaktadır. Kaçkar dağlarına gitmeden Karadeniz gezilmiş olmaz kanımca. Eksik kalır. Bu Ağustos'ta kaçkar dağlarına gidip orada günlerce kamp yapma planım var. Akabinde kısmetse Kaçkar dağına tırmanmak istiyorum. sizde böyle bir faaliyet planlıyorsanız tavsiyem tunç fındık'ın kaçkar- verçenik tırmanış rehberi kitabını edinmenizdir. muhakkak bölgeyi tanımada, rota planlamasında işinize yarayacaktır.
Belgeselini izledim de kanada alaska zannetmiştim ilk sonra kaçkar dağları falan dedi sunucu gerçekten çok güzel bir doğası var o sık koca koca ağaçları görmek beni çok mutlu etti inşallah kaçkar dağlarında kamp yapmadan ölmeyeceğim
kuzey anadolu dağlarının doğudaki bölümünü oluşturur.
geçen yaz gidip zirve çıkışı yapmayı kendime hedef koyduğum fakat hala bugün gerçekleştiremediğim eylem. fakat bir ilerleme olarak görülür mü bilmem ama dağcılık federasyonu "yaz dağcılık eğitimi"ne kayıt oldum bu yaz. dağda zirve tırmanışı yapmadan önce genellikle bir gece kamp yapılması gerektiğini gördüm ve bu kamp alanlarına (birden fazla çıkış rotası ve kamp alanı bulunmakta) ulaşma süresince yürünen yolda neredeyse kesin hafif bir yağmura maruz kalıyorsunuz. bu husus unutulmamalı diye düşünüyorum.

burası hakkında detaylı bilgiye ve daha güncel bilgiye ulaşmak için youtube'da yapacağınız aramalarda "yükleme tarihi" kısmını "bu yıl" olarak değiştirmenizi öneririm. bu sayede çıkışınızı planladığınız yıl içerisinde orada bir şeyler değişmiş mi, gidenler ne gibi zorluklarla karşılaşmış görebilirsiniz; en azından ben böyle yapıyorum.

not: orası yaban hayat ve orada ziyaretçi olduğunuzu unutmayın. ev sahiplerini olabildiğince rahatsız etmeden ve iz bırakmadan geçip gidin derim. götürdüğünüz gıdalara, kokusuna ve atık halinde nasıl saklayacağınıza dikkat edin. ev sahiplerinin bizlerden daha iyi koku aldığını unutmayın.