kampta ateş yakmak

/ 3
kamp'ın olmazsa olmazlarından ilkidir. ateş olmazsa o manevi ruh yakalanamaz. ısıtması, ışık saçması, içinde patates, kestane gibi yiyeceklerin közlenebilmesi yanısıra marshmallow ve muzda çikolata yapılabilmesi aşık olunasıdır. izlemekten sıkılmadığım ve asla sıkılmayacağım nadir şeylerdendir.
Deneyim işidir, sürekli size birşeyler öğretir. Mesela büyük taşları ateşin etrafına dizerseniz ateş sönse bile taşlar soğuyana kadar ısı bir süre daha devam eder. Büyük bir teneke fıçı içerisinde yaktığınız ateş size duman gelmesini engeller. Yakılacak malzeme en kuru, en küçük ve en çabuk tutuşan parçalarla başlar akabinde orta ve büyük boylara geçer. Islak kalaslar varsa ateşin etrafına dizilirek kurumaları sağlanır vb basit mantıksal hamleler o an aklınıza gelmeyebiliyor. Deneyim bunları perçinliyor.
Kapta sürekli bana itelenen iştir. Hoşuma da gitmiyor değil yani.
Ates yakmadan kamp mi yapilir allasen, dünyanın en keyifli isidir.
ormanda değil ise, yaş ağaçlar yakılmıyor ise mümkündür. lakin ormanda ateş yakma gibi cahil cesareti gösteren, yaş ağaç kesenler ibnedir puşttur.

çok sevdiğim; başında saatlerce oturup, müzik dinlediğim, içki içtiğim ve zırt pırt kurcaladığım şeydir kamp ateşi. emniyetli bir şekilde yakınız. elinizle yaktığınız ateşi götünüzle söndüremezsiniz.

dipnot: kampa gittiğinizde daha önceden ateş yakılmış yerleri kullanmanız tavsiye edilir. zira ateş yakılan yerde uzun süre ot bitmez.
özverilidir açıkcası eğer büyük odunlarınız yoksa devamlı kontrol etmek gerekir harlamak gerekir etrafına taş dizerseniz daha iyi olur hem ısı hem yiyecekler için dalları koyacak bir mangalınızda olur
eğer çok rüzgarlı bir yerdeyseniz toprağı biraz kazıp biraz set yaptıktan sonra mis gibi ısınabilirsiniz
Hep o ateşin etrafında uyuma isteğimden, ilerleyen saatlerde karanlıkta beni göremeyen arkadaşların ateşi yellemesiyle tutuştuğum kamptaki ateş yakma işidir. Bu işi kendine görev edinmiş eril kişiler sayesinde herşeyim yanık, delik. Yellenmeden önce ateşin yanında bir nerdesinbahar var mıdır? Diye bakmakta fayda var. Ateşsiz kamp kamp değildir.
Çadırı odun stoklarına yakın bir yere kurduğunuz takdirde amele gibi sürekli odun aramanız ve taşımanız gerekmez.
Saatlerce uğraşmam gerekiyor ateşi yakabilmem için. Ama yine de her ateş yakılacağında ortama dalıp "Açılın ben yakıcaaaaağm" diye bağırmama engel olamıyorum
/ 3