kaz dağları

/ 2
bir edremitli olarak gidilmesini, kamp yapılmasını tavsiye ettiğim muhteşem yerdir. kıyı şeridinede gidebilirsiniz tabiki denizide fena değildir ama oksijen seviyesinin sayılı olduğu mekanlardan biri olduğunuda unutmamak lazım
daha önce gitmediğim fakat kamp yapılacak yerler arasında listemde olan doğa güzelliği
halihazırda bu bölgeyi ilgilendiren çevresel bir projede çalışıyorum ve size samimiyetle söylemek istiyorum ki bu bölgedeki çevresel baskılar son 15-20 yıl içerisinde son derece artmış durumda. maden faaliyetleri, kentleşme gibi insani faktörler sebebiyle bölgedeki kadim ekosistem tehdit altında. insanoğlu ne bela şey..
şehrin korkunç havasından kurtulmak için yapabileceğiniz en iyi şey Kazdağları’na kaçmak. Zeytin bahçeleri, kızılçam ve daha da yükseklerde meşe ve karaçam ormanlarıyla kaplı güze birl coğrafya.
balıkesirli olduğum halde sadece bi defa gitme fırsatı bulduğum ve mutlaka kamp yapma hayali kurduğum yer
Kaz Dağı ya da İda Dağı, Edremit Körfezi'nin kuzeyinde Çanakkale ve Balıkesir illeri arasında yer alan bir dağ.
rehberlik hizmeti almadan milli park'a girilememekte, ancak sütüven ve hasanboğuldu şelaleleri ziyaret edilebilmektedir ki buralara gidiş yolu da epey zorludur ancak zeytinli köyünden itibaren 3-5 kilometreden uzun değildir.
yine zeytinli köyündeki merkezden alınan rehberlik hizmeti ise entrinin yazıldığı tarih itibarıyla 140 tl.dir. bu fiyatı biraz yüksek görünen rehberlik sayesinde anladığım kadarıyla dağın yüksek noktalarına doğru ve ormanın derinliklerinde oksijen seviyesinin çok yüksek olduğu bölgelerde sıkı bir yürüyüş yapılmaktadır.
İzmir'den giderken Bergama'ya, sonra Ayvalık'a uğrayıp öyle ulaşılmalıdır. Doğası ve şelaleri hariç mutlaka Tuncel Kurtiz'in mezarını ziyaret edin. Tahtakuşlar köyünde etnografya müzesine uğrayıp dünyanın sergilenen en büyük deniz kaplumbağasını görmelisiniz. (Müzede mükemmel bir harita var, tek tek gezilmesi gerekenleri hikayeleriyle anlatıyor) Bu arada kalmak için de sahibi tacizci saldırgan olan akaleos kampını önermiyorum tabiki. Diğer kamp alanları da çok pahalı bence, oraya gezmeye gidip kendi çadırınızla 90 tl kalma parası ödemek mantıksız. İnek Obası (Çamlaraltı) kamp alanını öneriyorum. 30 tl, tuvaletleri günün her saati temiz ve sahipleri inanılmaz yardımsever. (çadırımızın direklerini unutmamıza rağmen LOL) sonraki gün de Assos'a uğrayıp öyle dönün mutlaka.
ayvalık'dan dönerken geçtiğim yollarında ciğerlerime bolca oksijen depoladığım, iniş rotasında sağ tarafta uğradığım mükemmel manzaraya sahip ve doğal lezzetli kahvaltısı ile beni benden alan mekana ev sahipliği yapan yer. doğası harikadır.
en tepe noktasına kadar çıkmaya değecek güzel bir dağ. Balıkesir'de olan dağ tabiatı gereği insana en huzur veren yerlerden biridir. Hasanboğuldu tarafına giderseniz oradaki suya ayaklarınızı sokup dinlenmeyi unutmayın. su çok soğuk olduğu için zaten çok fazla ayaklarınızı tutamayacaksınız. piknik alanları mevcut olduğu gibi kamp alanları da yer almaktadır.
/ 2