kekik

/ 2
özellikle ege'de yabani ortamda onlarca farklı türünü bulabileceğiniz en çok kullanılan baharatlardan bir tanesi.
bir kekik bir de kimyon vazgeçilmezimdir. bu yaz köyden topladığım limon kekiğinin aroması bir harika. hele onu bir de zeytinyağına koyup ekmek batırıp yemek var ya offff misssss...
kekik yiyen hayvanın eti daha lezzetli olur. o kadar güzel olur ki terbiyeye bile gerek kalmaz
Geçenlerde Erzurum - İspir yolunda yolun kenarından topladığımız kekik ise şimdiye kadar tükettiğim kekikler kekik değildir. Topladıktan sonra kokusu uzun süre elimde kalmıştı. Ateşte pişmiş etin yanına en çok yakışan şeydir kendileri kanımca.
Bizim köyün civarları dağ kekiği ile doludur. Annemler hep toplayıp kuruturlardı. Ne zaman denk gelsem toplar, demet yapar anneme götürürdüm çocukken. Annem evde kurutmak için sererdi, o koku eve yayılırdı; miss.Şimdi hep yasaklı bölgelerde kaldılar. Bombalar yağıyor oldukları bölgelere.
kokusuna katlanamadığım fakat tavuk ile ne kadar güzel gittiğini inkar edemediğim baharattır kendisi.
Iğdır’a gittiğim zamanlarda dağın eteklerinde temiz havayı içimize çekerken topladığımız bitkidir. Dağ kekiğini o keskin kokusu. Ah özledim.
çay ve su hariç hariç yediğimiz içtiğimiz her şeyin içine giren ve girdiği ortamı güzelleştiren, ağzımızda festival havası tadı bırakan ferah bir dostumuzdur.
herşeyin üzerine dökmek istediğim, kokusu, aroması ve lezzeti mükemmel baharat. özellikle et ve tavukta vazgeçilmez.
denince aklıma direk kekikli tavuğu aklıma getiren kelime. tavuğu bu kadar lezzetli yapabilecek tek baharat.
kekik yiyen hayvanın eti daha da lezzetli olur. eti sadece tuzla terbiyeliyerek yiyebilirsiniz ve kekik tadını alacaksınız
/ 2