kıdem tazminatı

Kısaca çalıştığınız yıl kadar biriken tazminatınızdır. İşveren iş akdinizi fes ederse, çalıştığınız yıl kadar aylık maaş alırsınız. Mesela 3 yıllık çalışan kovulma 3 aylık kıdem tazminatı alır. ihbar tazminatı ve kullanılmayan senelik izinler de buna eklenir.
İşten atılma veya geçerli sebeblerden ötürü kendinizin ayrılması durumunda iş verenin ödemesi gereken tazminattır.

ama yavşak müdürünüz vardır. Bir hata görüp haber edersiniz. size hemen savunma yazdırır. Siz ne kadar ben hata yapmadım sadece yapılan hatayı haber ettim deseniz de boştur. utanmadan sıkılmadan işten çıkarma durumda tazminat alamayabilirsin bu durumda der. karşılığında sen de merak etme götünden kan bile alırım dersin ve odasını terk edersin. devamında hiçbir şey olmaz.
Basitçe; çalıştığınız süre boyunca verdiğiniz emeğin karşılığını almanızı sağlayan yasal sistemdir. İşverenin iş akdi feshedilen çalışanlara vermek zorunda olduğu tazminat olarak da tanımlanabilir.

Tazminat ödemesi, 4857 sayılı İş Kanunu gereğince işçinin çalıştığı yıllar dikkate alınarak gerçekleştirilir. Yani çalışan kişi, çalıştığı her yıl için bir maaşı kadar kıdem tazminatı alır.

Bu yasal sistem sayesinde işverenlerin gereksiz işten çıkarmalarının önüne geçilmiş, işçiler güvence altına alınmıştır. Kıdem tazminatı hakkında merak ettiklerinizi buradan öğrenebilirsiniz: https://paratic.com/kidem-tazminati/