kuala lumpur

yüksek binaların ve sık ağaçlı ormanların iç içe geçtiği Malezya başkenti.

en ünlü ve görkemli binası petronas kuleleridir. gecesi ve gündüzü ayrı bir güzel olan bu kuleler dünyanın en yüksek ikiz kuleleridir ayrıca. iki kule farklı iki rakip şirketi tarafından yapılınca da rekabet sayesinde yapımı 6 sene sürmüş. altında 4 katlı alışveriş merkezi bulunuyor. kule kısmı ise ülkenin petrol şirketi petronas tarafından ana ofis olarak kullanılıyor. arkasında bulunan park kısmında zaman geçirmek gerçekten çok güzel.

dünyaca ünlü gökdelen tepesi camekan havuz bu şehirde bulunan face suiteste bulunuyor. ben şahsen havuz sevmediğim için gitmedim ama ana grupta kaçak girip resim paylaşanlar çok rağbet görmüştü.

bukit bintang ve petalling sokağı gezilmesi gereken yerlerden. bukit bintang hem alışveriş hem de barlar sokağı ile ünlü bir yer. low yat plaza adında elektronik ürünlerin uygun fiyatlara bulunduğu avm de burada. yakınlarında taze tropikal meyvelerin satıldığı bir sokak pazarı da var. petalling ise çin mahallesi olarak geçiyor ve sokak dükkanları ile ilgilenenler için ideal bir gezi yeri. aynı zamanda yerel lezzetler tatmak için en doğru yer

şehre araba ile 10dk uzaklıkta muhteşem bir budist tapınağı var. batu mağaraları olarak geçen bu yer girişinde büyükçe bir budist tanrı heykeli ile sizi karşılıyor. heykelin hemen yanında dik uzanan merdivenler sizi tapınak ve törenlerin yapıldığı doğal mağaralara götürüyor. merdivenden çıkarken size yüzlerce maymun eşlik ediyor ama korkmayın saldırgan değiller ve insanlara alışıklar. büyük mağara içinde hala törenler yapılıyor ve giriş ücretsiz. solda bulunan dark cave ise ücretli ve tur ile geziliyor.
İnşallah bu sene gideceğim ülke olan, Malezya'nın başkenti
yüksek binalar kestirme yollar, ünlü petronas kuleleri, şehrin kalbi bukit bantag, çin mahallesi, kurbağa bacağı, merkez gibi ama merkezden ayrı bölgesi putrajaya. malezyanın gözbebeği ve başkenti olan bu yere bir çok asya destinasyonundan uçuş bulunur ve türk vatandaşı olarak elinizi kolunuzu sallayarak girebileceğiniz en güzel yerlerden bir tanesidir. batu caves,putrajaya,çin mahallesi, petronas olmazsa olmazıdır. şehrin biraz dışiında kalan ve yalnızca ara ile gidilen kumarhamelerin olduğu fransız köyü ise sıra dışı destinasyonlar arayanlar için bire birdir.