light in babylon

müziğin evrensel olduğunu bizzat yaşatan, bir İngiliz bir İran Yahudisi ve bir Türk'ün oluşturduğu genelde sokakta çalan müzik grubu
Aaaah ahh eskiden istiklalde görürdüm hep. Gitar kilifinin icinde cd satiyolardi. Almıştım. Şimdi ne istiklal eski istiklal ne de adam gibi sokak müziği yapan adam kalmış.

Canım light in babylon. Istiklale dön.
ben ilkokuldayken ve taksim hala gidilebilir bir yerken istiklal'de "hinech yafa" şarkılarını söylerken görüp dinledikten yıllar sonra youtube'da denk gelip "aaaa!" olduğum ve o gün bügündür dinlemekten bıkmadığım şarkıları olan müzik grubu. beni alıp bozkıra götüren bir sesi var kadının.
ben de diğer herkes gibi istiklal'de karşılaşmıştım yıllar önce. sokak müziğine bakış açımı değiştirdiler.
kazım koyuncu'nun didou nana'sından sonra michal'in sesinden sei enaich urei parçası ile müziğin evrensel olduğunu birkez daha benim için kanıtladılar. sözlerini bilmenize veya anlamanıza gerek yok, bırakın söylendiği gibi kalsın. sadece dinleyin, anlamı kendiniz yükleyin...
neden istiklal eski istiklal değil? noldu bi anda kültür değişikliğine uğradı? buda başka bi entry konusu tabi.
Harika sokak müzikleri yapan gruptur.

Bu kadar ünlenmeden önce İstiklal'de canlı canlı dinlemişliğim de vardır.
istiklal'de çalarlarken dinleme imkanına sahip olamadığım, sonrasında youtube'de denk geldiğim günden beri konserlerine gitmek için fırsat kolladığım müzik grubu. (bkz: müzik evrenseldir)