louvre müzesi

/ 3
pariste bulunan pramitten yada caroussel du louvredan girilmektedir. giriş ücretlidir. (bkz: mona lisa) tablosunun ve daha birçok resmin olduğu müzedir.
girişi ab vatandaşı öğrenciler için ücretsiz olan müzedir.
odadan odaya geçtikçe farklı dünyalarda kaybolursunuz. gerçekten özümseyerek gezmek istiyorsanız asla bir günde bitirilemeyecek olan müzedir. osman hamdi'nin hayatını okuduysanız eğer, neden hukuk eğitimine gittiği halde sanata aşık olarak döndüğünü bu müzeyi gezerken daha çok anlarsınız. dünyanın en büyük ve en güzel müzelerinden biridir.
Cuma günü giriş 25 yaş altına ücretsizdir, kendim bizzat o şekilde girdim. Öğrenciler AB vatandaşı ise ücretsiz, Türk öğrenciyi ücretsiz almadıkları için sorup öğrendiğim ve cuma günleri pasaport göstererek 25 yaş altı olarak girdiğim müzedir. içerisi gerçekten büyük kocaman bir u şeklinde çok katlı müzedir, tam bir gününüzü bile ayırsanız bitiremeyecek kadar çok eserin olduğu ağzınız açık bakarak gezeceğiniz avrupa'nın en büyük müzelerindendir.
Ab vadandaşı değilim ama erasmus öğrencisiyim dedim ücretsiz girdim ama aynı şey romada yapamamıştım. Hani bir hafta gezseniz anca bitirirsiniz müzeyi. Kuyruğuda bir başka uzun tabi ama beklemeye değer. Kütahya porselenlerimizi sergiliyolar islam katagorisinde osmanlının birçok eseri var.
1793 tarihinden beri müze olarak kullanılan louvre içinde tahmini 380.000'den fazla obje ve 35.000 civarı önemli sanat bulunmaktadır. içerisinde bulunan mona lisa tablosunun önünde daima kuru kalabalık vardır.
Normal şartlarda bir sanat severin 5-6 saat harcayabileceği muazzam eserler barındıran bir yer olamsına karşın, Türklerin sadece Mona Lisa tablosunu görmek için gittiği müzedir. Gidilir, görülür, tablınun önünde fotoğraf çekilir, yalandan 15-20 dakka etrafdaki diğer eserlere göz gezdirilir ve çıkılır. Louvre Müzesi, bu tür gezginleri görünce, üzülür, iç çeker, kıymetim bilinmedi der ve arkasından ağlar.
No offence Leo'cuğum ama içerideki belki de en iddiasız eser Mona Lisa'dır. Hayatımda görmüş olduğum, beni en çok etkileyen eserleri bünyesinde barındıran müzedir. Etrafa hayranlıkla bakarken yaşadığım heyecanı yeniden hatırladım bu satırları yazarken.
erasmus öğrencisi olarak ücretsiz girdiğim müze.tarihe veya sanata merakınız varsa minimum 1 tam gününüzü ayırmanız gerekir.
içinde mona lisa'nın ve gerçek bir mumyanın da bulunduğu multisanatsal müzedir. her akımın ya da her dönemin farklı bir bölümü vardır ve buna koleksiyon adı verilir. bunlar:
antik mısır
antik yunan
fransız tabloları
fransız heykelleri
italyan tabloları
italyan heykelleri
doğu sanatı
islam sanatı
flemenk resimleri
dir. louvre'un haritası beyin yakar. önceden hedef belirlenerek girilmesini tavsiye ederim. ben mesela, antik mısır ve yunanı mumyayı görmek için girdiğim halde, yani net hedeflerim olduğu halde üç kez kaybolmuştum. müzenin tamamını bir günde gezmek zaten mümkün değil. insan iki bölüm gezdikten sonra bitap düşüyor çünkü.
paris'te bulunur. dünyanın en büyük müzelerinen biridir. gezmeye 3 gün yetmez. insan ''bu kadar şeyi nasıl çalmışlar'' demeden edemiyor.
/ 3