makyaj yapınca güzelliği giden kadınlar

zannımca etrafımızda ülkemizde bolca bulunan kadınlardandır, (öncüleri arasında da eşim olmalı)

kendince bir güzelliğin tabii olarak söz konusu (az veya çok güzelsin) ve gerek yakıştırdığın için, gerekse çalıştığın yerdeki kurallardan ötürü ya da hem cinslerinin baskısından! makyaj yapma eğilimindesin. bununla birlikte ya yapmayı bilmiyorsun (kuvvetli ihtimal) ya da makyaj malzemeleri cildine zarar veriyor (cilt alerjik reaksiyon da gösteriyor olabilir) sonuç olarak bu yaptığın şey sana yakışmıyor!

daha açık yazmak gerekirse; makyaj malzemeleri için harcadığın para, bunları uygulamak için uğraştığın zaman ve cildine uyguladığın petrol türevi maddeler sonucunda güzelliğini azaltıyorsun ve daha kötüsü var olandan çalıyorsun. hele bazı hanımefendiler kendini makyaj yaparak daha yaşlı gösteriyor ki onlara hiç girmiyorum bile.

ez cümle; hanımlar güzelsiniz hoşsunuz da ayna karşısında yanlış varsayımlarda bulunabiliyorsunuz. bu da bunlardan biri ve belki de en önemlisi.
Eşimdir. 2014 haziranında tanıştık o günden beri sürekli söylerim, zaten öyle her gün aşırı makyaj yapan biri değildir ama gerçekten özellikle yanak çevresine adını bilmediğim o şeyi ve gözünün üzerine turuncumsu renkteki şeyi sürünce beğenmiyorum.
çok doğru bi mevzu zamanla az makyaj yapmaya başladıklarında yüzleri çoktan çil bağlanmış oluyor.
yüzünde 2 mmlik katman oluşturmak makyaj değildir zaten. gözlere kalem rimel uygundur. ufak tefek dokunuşlar da hoş karşılanbilir ama kız makyajını bi siliyo yeni manita yapmış gibi hissediyorum.