mauritius

aklınıza takılan sorularla başlayalım.

- mauritius'ta veba salgını var diyorlar ?

veba tehlikesi olan ülke mauritius değil arasında yaklaşık 1,134 km mesafe bulunan madagaskar. mauritius dahil şeyseller, kenya gibi 9 ülke bu tehdidin altında olduğunu söylüyor fakat şuanda öyle bir durum söz konusu değil. gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.

- mauritius çok tehlikeli! gidersen dönemezsin!!

hadi ya kim demiş ? inan türkiye mauritius'tan çok daha tehlikeli bir ülke. İnsanlar sürekli güleryüzlü ve yardımseverler. Kimsenin tavuğuna kış demedikten sonra gayet güvenli. Yolda giderken insanlar birbirlerine selam vermeyi ihmal etmiyorlar. ülkemizde yanlışlıkla da olsa birisinin suratına bakarsanız "ne bakıyorsun kardeş, hayırdır?" tarzı saçma sorulara karşın bu ülkede gülümseme ve selam ile karşılık bulursunuz. polisler bu ülkede insan sorunlarıyla fazla uğraşmıyorlar çünkü ülkede sorun yok. onun yerine çoğu polis yere attığınız çöplerle ya da trafik kurallarıyla uğraşıyorlar.

- mauritius çok pahalı ne yapacaksın orada?

evet, bir afrika ülkesi için çokta ucuz diyemeyiz. buraya geldiğimde sırtçantasıyla dolaşan az sayıda insandan biriydim. 100 dolar ortalama 3200 rupi yapıyor. giyim oldukça pahalı. alkollü bir cafe ortamında içeceğiniz bir kaç mojito size yaklaşık 300 rupiye mal olacaktır. mc donalds'ta en ufak menü 150 rupi'den başlıyor. oteller ise her bütçeye göre seçenekler sunuyor. bu ülkede günlüğü 10 bin tl 'ye de otel bulabilirsiniz, 120 tl 'ye de. yine de bütçenizi fazla aşmadan bence rahatlıkla gezebilirsiniz. ben gezdim.

- oğlum/kızım sen evli bile değilsin! mauritius balayı adası bi kerem gezmeye gidilmez oraya!

adayı büyük oranda balayı çiflteri tercih ediyor fakat bence mauritius gezginlerin kesinlikle görmesi gereken ülkeler arasında. yapabileceğiniz tüm su sporları burada bulunuyor. şelaleleri ziyaret edebilir, dokunulmamış yağmur ormanlarını keşfedebilirsiniz. bir çok sokakta aktivite düzenleyen tur firmalarıyla karşılaşacaksınız ve size sayısız aktivite sunuyorlar. ile aux cerfs adasına düzenlenen bir tur var ve gerçek doğayı ve masmavi suları burada keşfedebilirsiniz.

tüm bu sorulardan sonra durun hızımı alamadım azıcık daha devam edeyim.

adanın en popüler noktası grand Baie. bölgede bir çok gece kulübü ve eğlence merkezi bulacaksınız. havalimanına biraz uzak ve buraya giden taksiler sizden 60 euro para istiyorlar. ama durun korkmayın! ülkede otobüs var! benim yaptığım gibi havalimanından 2 otobüs değiştirerek toplamda 70 rupi'ye buraya ulaşabilirsiniz. Bu sayede yerel halk ile dolaşabilir ve ülkeyi farklı bir açıdan keşfedebilirsiniz. her yerinde olduğu gibi burada da deniz muhteşem. bence burada konaklayın sonrasında benim yaptığım gibi kendinize iyi kalpli bir taksici bulun ve size tüm adayı gezdirsin. taksiyi tüm gün kiralamak isterseniz 2900 rupi gibi bir fiyatı gözden çıkarmanız gerekiyor. ben 2 gün boyunca kiraladım ve adayı karış karış gezdim, sayısız aktivite yaptım.

bana bu bilgiler yetmedi, biraz daha anlat diyorsanız şurada tüm bilgileri vermişler. bakmanızda fayda var.
https://kesfegel.com/mauritius-gezi-rehberi-detayli-gezilecek-yerler/