minor empire

bu grubun adına bir başlık açmak benim için bir onurdur sevgili müzikten ve hayattan tat almasını bilen arkadaşlarım. Halk müziğinin modern düzenlemelerini seviyorsanız, tee kanada'lardan rakı sofralarımıza eşlik eden bu güzel insanları dinlemelisiniz. başlangıç önerisi olarak,
haydar haydar deneyin derim.
osmanlı döneminde ve daha önce ki dönemlerde anadolunun dışından gelen seyyahların anadolu toprakları için kullandıkları isimdir. Sebebi ise anadolu topraklarının minyatür bir dünya olması, birden fazla iklimin ve coğrafyanın olması olarak bilinir.

ayrıca kökeni kanada olan fakat kurucu üyeleri türk olan folklorik müzik icra eden gruptur. Kanada'da 2011 senesinde en iyi folklorik müzik grubu ödülünü almışlardı kendileri.
Yıllardır çok severek dinlediğim Türk ezgilerini yorumlayan Kanada'lı gruptur. Bu yıl iksv'de yaptıkları konserde performansları ve samimi sevecen tavırları ile bir kez daha kalbimi fethetmişlerdir. Bülbülüm aaaaltın kafeste Amman...
Solistin türkçe aksanı o kadar tatlı ki insan dinlemeye doyamıyor. Ayrıca türkülere yaptıkları farklı yorumlar çok hoş.
Gerçekten solistinin sesi öyle ki ( Özgü Özman ) , enstrüman dahi olmasa dinlenir her türlü.Benim tavsiyem de Bülbülüm Altın Kafeste ve Selanik Türküsü icralarının canlı kayıtları.