nükleersiz sinop

dünya, nükleer gibi termik gibi enerji kaynaklarını terk edip yenilenebilir enerji kaynaklarına geçerken biz ısrarla nükleer santral kurmaya çalışıyoruz.

bu çaba, bu ısrar niye?
bu durumun doğayı ve geleceğimizi tehlikeye atmaktan başka ne faydası var?

o yüzden #NükleersizSinop
o yüzden #NükleereHayır

sinop'ta nükleer nereye kurulacak diye merak ediyorsanız, aşağıya bakınız.




nükleersiz sinop - dunku-gunesle-bugunku-camasir-kurumaz-rCTwa
Önceden yaşanan olaylardan ders alınmamış, örnek alınmamış gibi ısrarla kurulmaya çalışılan kanser santralidir.
Ne yazik ki sadece Sinop icinde direnis gosteriliyor. Cevre illerden hicbir destek goremiyoruz. Yazik cok yazik.
saçmalamayın allah aşkına. tüm dünya nükleer santrale dönmüş zaten. 450 tane nükleer santral var bizim cahil insanlar türkiyenin yapacağı 1 santrale karşı ayaklanıyor. olum bu kadar mı cahilsiniz anlamıyorum. adamlar sanayi devriminden beri harıl-harıl santral yaparak dünyaya hükmediyor. günümüzde hala 42 santral inşası devam etmekte. kim yenilebilir enerjiye dönüş yapıyormuş söylesenize? sadece Abd'de 104 santral var. kıçı kırık bulgaristanda 2 tane var. slovakyada 4 tane var 4.
yok doğaya zararmış da, patlarsaymış da... bu kadar doğayı seviyorsanız neden abd'nin daha bu yıl iptal ettiği paris iklim anlaşmasını protesto etmediniz. bir çoğunuz ne olduğunu bile bilmiyordur belki. kullanın şu kafayı artık. nükleer santrali olan ve yapmaya hala devam eden ülkeler, türkiyenin santral yapmasına karşı çıkıyor. "siz yapmayın biz enerjiyi size ucuzdan satalım" diyorlar. bizim sahte doğaseverlere gazı veriyorlar, bizim aptallar da hadi eyleeem! devriiim! doğaaaa! diye bağırıyorlar. şu kafanızı ambalajından çıkarıp kullanmanın vakti gelmedi mi artık???
başlıkta cehalet akıyor cehalet.
lütfen bırakın artık şu haber kanalları ağzını. birazcık bilgili olun lütfen. kim nükleeri bırakıyor arkadaş? hangi ülke bırakıyor? bırakmalarının tek nedeni daha iyilerini yapmak için. nükleer teknolojisi olmayan bir ülkeye nükleer eğitimi ile birlikte kuruluyor bu santral. dört yanı nükleer santrali olan ülkelerle çevrilmiş zaten ülkem. ermenistandan tutta bulgaristana kadar.
ne doğasından bahsediyorsun. kişi bazında ele aldığında evinde bulunan tv'de cebinde ki telefona kadar teknolojik cihazlarla emin ol daha fazla radyasyona maruz kalıyorsun. ülke enerjide %75 dışa bağımlı. cari açığın çok büyük kısmı enerjiden kaynaklanıyor. ne doğalgaz kaynağın var, ne de petrol yatakların. nereden karşılayacaksın koca ülkenin enerji ihtiyacını? rüzgar türbini mi yapacaksın her yere? temiz, yenilenebilir ve sürekli enerji tamam. ama ülkede o türbini üretecek teknoloji yok. teknoloji olduğunu varsay. maliyeti çok amorti süresi uzun. hadi parayı da bir şekilde hallettin. ülkenin rüzgar potansiyeline bak.
şuanda ülke için lazım olan şey, kısa vadede maksimum kâr ve maksimum enerji. biz de bir amerika, bir almanya, bir norveç seviyesine ulaştığımızda temiz enerji, yeşil doğa diye söylemlere başlarız. ama önce seviyeye gelmemiz gerek. hiç bir ülke bir anda başlamadı doğa, yeşil gibi söylemleri söylemeye. bizim de o yollardan geçmemiz gerekir.
Adamlar savaş gemilerini hiç durmadan hareket ettirip askeri tesislerine şehirlerine ve enerji ihtiyaçlarını nükleer enerji ile sağlıyorlar biz napiyorsun doğal güzellik doğal güzellik sanki çok gidip geziyoruz da çok turist görmeye geliyor da oraları yapacak abi devlet nükleer santral yapacak ki enerjide dışa bağımlılık olmayacak adam doğalgazın vanasını kestiğinde sende elektriksiz kaldığında en basitiyle bu diğer büyük olumsuzlukları söylemiyorum bile o zaman cimkirirsin olduğun yerde
Üniversitede profosorlerimiz bu tarz söylemlere münasip bir yerleriyle guluyorlardi. Kesinlikle başlığı açana bir kastım yoktur, sizi yanlış bilgilendirenlere kızıyorum ben. Hangi ülke bırakıyor ABD,Japonya,Almanya?? Tam tersine nukler enerjinin kullanım alanı daha da arttı deniz altılar, güç depolari vs daha da genişledi , kesinlikle ve kesinlikle nükleer enerji ülkemizde yer almalı.Tabi donanımlı ve tedbirli tesislerle...
santral yapımının askıya alınmasıyla şimdilik amacı gerçekleşmiş eylem.