oğuzhan müftüoğlu

Ülke tarihinin en kitlesel devrimci örgütüne bir dönem önderlik etmiş devrimci kişilik.

1944 yılında Mersin’in Anamur ilçesinde doğdu. 60’lı yıllarda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyken dev-genç hareketine katıldı. Kızıldere öncesinde mahir çayan ve arkadaşlarıyla birlikte THKP-C saflarında mücadele etti. Dev-Genç ve thkp-c davalarından yargılandı, ceza aldı. 1974 affıyla birlikte tahliye edildi. 70’li yıllarda önce devrimci gençlik, ardından Devrimci Yol hareketinin kurulmasında öncelikli rol oynadı. 12 Eylül 1980’den sonra açılan devrimci yol ana davasında 1 numaralı sanık olarak yargılandı. 11 yıllık hapis cezası ardından 1991 yılında tahliye oldu. toplumsal araştırmalar kültür ve sanat vakfı, özgürlük ve dayanışma partisi ve birgün gazetesinin kuruluşunda yer aldı.
kadir mısırlıoğlu nasıl ki bazılarının önderi, bu adam da onun muadilidir. dünya tarihiyle ve yakın tarih ile araştırmaları bu kadar başarısız olup da, hala önder olarak anılan bi insan.
Devrimci gençlerin oğuz abisi , bitmeyen yolculuk kitabının yazarı , Türkiye'de duruşunu bozmayan nadir devrimci önderlerden biridir.