otobüsle avrupa turu

/ 4
Gençken, işsiz güçsüzken olur. Ama yaş 25 olduysa ve zamanın darsa hiç bulaşılmaz. Ucuzabilet sitesindeki uçuş fırsatları kısmından gayet de otobüs fiyatına uçak biletleri bulunabilir zamanınız genişse.
Flixbuss, megabus gibi otobus firmalarindan 1 euroya kadar bilet bulup cok ucuza gerceklestirebileceginiz aktivite. Uzak mesafe yolculuklarini geceye denk getirirseniz kalacak yer derdinden de kurtulursunuz. Ancak cok soguk aylarda yapilmamasi tarafimca tavsiye edilir.
asla tavsiye etmeyeceğim ama gidenlere de karışmayacağım ve anlayabileceğim olay. benim bildiğim türkiye' de (bkz: avruparail ) ve (bkz: eyobus ) var bu işi yapan.
Halihazırda avrupadaysan ve geniş bir zamanın varsa yapılabilir, hem de bu tip bir gezi için düşük bir bütçe yeterli gelecektir. Yine de dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır ki gözardı ederseniz yolculuğunuz eziyete dönüşebilir. Tecrübe ettiğim kadarıyla şunları söyleyebilirim;

*Uzun yollar için gece otobüsleri alınmalı ve yakın mesafelerde de sabahın erken ya da akşamın geç saatleri tercih edilmelidir çünkü gün içinde gezginimize o ülkeyi görecek zaman kalması gerekmektedir.
*Çoğu otobüs firmalarında bilet biraz erken alındığı sürece epey uygun fiyatlar bulunabilir
*Çoğu otobüste priz, (limitli de olsa) internet gibi hizmetler bulunmaktadır fakat türkiyedeki gibi yiyecek/içecek servisi olmadığından yolculuk öncesi hazırlık yapılması ve genelde koltuk numaraları bulunmadığından otobüse erkenden gidip tuvaletin olduğu yerden uzak bir koltuk kapılması önemle tavsiye olunur.

Tabi benim tüm bu bahsettiklerim tüm yolculukları kendinizin planladığı Avrupa turları içindir. Bu işi düzenleyen tur şirketlerine katılmayı düşünüyorsanız yukarıdaki tavsiyelere pek ihtiyacınız olmayacaktır.
Trabzonlu gezgine bak hele travilir diye yazman lazım senin :)
Şaka bir yana gezgin kardeşim bende bu yıl otobüsle avrupa turu planları ciddi ciddi yapmaya başladım .
uzun süredir bir çok şirketi araştırıyorum , gerek şehirler gerek se güvenirlilik konusunda ciddi tereddütler duyuyorum. Senin tavsiyelerini dinlemek isterim . (bkz: @traveler 61 )
Eğer tüm otobüs arkadaş çevrenizden oluşuyor ise çekilebilecek bir turdur. Eğer herkes kendi halinde şeklinde olacaksa bireysel turlara katılmak hatta kendi turunu yaratmak daha eğlenceli olabilir. Ne olursa olsun avrupa turu avrupa turudur. Çıkın çıkın gidin.
sağlık açısından çok da tavsiye edilesi olay değildir
biz 25 arkadaş ve akrabalardan oluşan bir grup ile yaptık bunu.otobüsü ev gibi kullandık resmen.hem ucuz hem de eğlenceli oldu.ancak gruba uymak zorunda olduğunuz için istediğiniz yerleri veya şeyleri pas geçmek sorun olabiliyor.
Beni otobüs tutuyor ama yine de denemek görmek yapmak istediğim şeydir hatta bunu kısmet olursa
Avruparail ile gerçekleştirmeyi düşünüyorum
25 arkadaş bulmam zor ama otobüs yolculuğunu seven birisi olarak bir an önce karar verip turumu erkenden satın almak istiyorum. Yaşasın yeşil pasaportun özgürlüğü .
(bkz: http://gezginsozluk.org/se/otobusle-avrupa-turu-22940)
tavsiyelerin için teşekkürler gezgin kardeşim , lakin denemeden göremezsin derler ya önce yola çıkmam lazım sonra + , - ne varsa yazılır elbet.
başta o parayla birkaç ülkeyi rahatça , sindire sindire gezerim , amaçları skor tutmak , saçmalık diye düşünsem de biraz düşününce ; Sağladığı kolaylıklar , gezi kalitesi , keşfetme bakımından kesinlikle tercih edilmesi gerekir . İnterrail yapmadan 1 kez bu turla gezilmesi gerekir diye düşünüyorum .
/ 4