pakistan

Güney Asya'da bir ülke. Batısında Afganistan ve İran, kuzeyinde Çin, doğusunda Hindistan bulunmaktadır.
özellikle karaçi de kültür şokuna maruz kalmanızın çok yüksek olduğu ülke
Sikintili ülke, hırsızlık, gasp, terör ne ararsan var. Ingiliz kolonisi olduğu icin sokakda, markette pazarda urducadan cok ingilizce konuşulur.Turkleri ve Turkiyeyi severler uzakdoğuda çoğu buyuk şehirde gayrimeşru isleri bu abiler kovalar. Tokyodaki Türk esnafları arada ziyaret edip "sıkıntınız varmi, biz kardeşiz, yanlış yapan varsa sorunu çözelim" diye hal hatır soranlarinida bizzat gördüm..
Çok tehlikeli bölgeleri olan bir ülkedir. El Kaide'nin merkezi olarak bilinir. Afganistan'daki Taliban militanlarına ödenen paraların Pakistan'dan geldiği söylenir. Pakistan'a da o paraların nereden geldiği tahmin edilmektedir.
Bende görmediğim bir çok Avrupa ülkesinden daha çok merak uyandıran Asya ülkesi.

tehlikeli imajının da etkisiyle kulağa daha bir heyecanlı gelmekle birlikte muhtemelen insanıyla ve yaşantısıyla bünyede karmaşık bir etki bırakacaktır.
Arkadaş böyle güzel ülkeleri terör pisliği ile kirlendiğini görmek çok üzücü.pakistan halkı Türkleri Türkiyeyi çok severler Çanakkale + kurtuluş savaşı dönemlerinde yapmış oldukları yardımlar sayesinde bu devlet kuruldu. Pakistan geleceği parlak olan bir ülke aynı Türkiye gibi darbe ve terör pisliği ile mücadele ediyorlar gelişmesini yükselmesini sürekli engelliyorlar
+ nükleer gücünün yanında 193 milyonluk koca bir nüfusa sahip potansiyeli yüksek yatırım ve gelişime açıktır. Türkiye ile ekonomik kültürel tarihsel bağları gün geçtikçe kuvvetlenmektedir
ilginç ülke.
müslümanlar ama islamiyetin hindistanda olduğu gibi diğer dünya ile pek alakası yok.

baskenti (bkz: islamabad)' da eger sap erkek olarak avm'ye girmek isterseniz, 18 tl "giris parasi" vermeniz gereken ulke. (bkz: centaurus mall )yetkilileri ise, bu durumu isletmelerini daha cok "aile odakli" hale getirmek adina uyguladiklarini soylemis.