pantheon

Daracık sokaktan geçip önüne çıkınca bir duraksıyor insan, dışarıdan bile etkileyici.. İçeriye girdiğinizde kubbesindeki delikten içeri giren ışıkla ağzı açık etrafa bakacaksınız. Dışarıda karşısında merdivenlere oturup cips yemiş olabiliriz ama bu sokak müzisyenini dinleyip Pantheon'u seyrederken tüm tarih, sanat aşkımızın depreşmesine engel değil.
Roma Gezilecek Yerler yazısı için tıkalayabilirsiniz
tüm dinlerin tapınağı olarak da adlandırılan muhteşem tapınak/dini yapı
Antik roma'da tüm tanrıların tapınağı olarak 8 yılda inşa edilen (ms 117-125) tarihin ilk kubbeli mimariye sahip yapısı. kolezyum ile birlikte roma'nın en iyi korunmuş değerlerinden biridir.
ayasofya ile birlikte benim için en büyüleyici 2 yapıdan biri.

tepesinde bulunan delikten yağmur girmediği yalandır.pagan tapınağı olarak yapılmıştır. zamanı için eşsiz bir mühendisliktir.sırrı hala çözülememiştir.
Roma'da bulunan en az kolezyum, kale, vatikan, ispanyol merdivenleri kadar önemli yapıdır. Bulunduğu bölge ve sokak yapısı itibari ile ne yazıkki hak ettiği ilgiyi bir türlü bulamamıştır.
roma'daki unlu tarihi yapi oylesine ilham kaynagi olmustur ki. fransa'da da ayni adla 1700'lerde benzer bir yapi insa etmisleridir. ancak paris pantheon gunumuzde mozele olarak kullanilmaktadir.
karşısındaki yer alan köşedeki kafede lazanya yemenizi tavsiye ederim. efsanedir.
roma'da tanrılar için yapulmış tapınaklara verilen isim.