rap

/ 3
Çağımızın hızına ayak uyduran, herkes tarafından sadece hızlı müzik olarak bilinen, ancak dinleyicisinin cok iyi bildiği alt dallara sahip müzik tarzıdır.

Türkiye'de bir neslin sagopa kajmer mi ceza mi diye iki seçenekle sınırladığı günümüzde her kesime ulaşan, zaman zaman arabesk rap ile birlikte anılan (ne alakaysa) çok sevdiğim gönül verdiğim müzik türü.
Eskiden msn’de şuanda ”dj Akman-seninle ilk defa” dinliyor patlatırdım. Ulann ne günlerdi be:) dinleyicisi değilim ama eskilerden ziyade şimdiki oluşumlar daha güzel kanımca örnek Gazapizm çoo hoş
yutupta yutubırların birlerini iğnelemek için kullandıkları müzik türü.
İyidir hoştur ama eskisi kadar çok dinlemem
sansar salvo, ais ezhel gibi biraz daha oynak biseyler çalınması daha hoş geliyor bana
arabesk rap adı altında bazı gereksizlerin insanlardan soğuttuğu müzik türü
sözlerdeki anlam derinliği bakımından en kaliteli müzik türü diyebilirim,en azından kendi adıma. sagopa kajmer,saian,karaçalı,yener çevik,sansar salvo,indigo,red,kayra,beatmucit ceyhuni bu müzik türünü türkiye'de layığıyla icra edenler diyebilirim.
Ceza ve sagopa dışında az bilinen fakat kıymetlenmesi gereken sanatçıların yer aldığı müzik türü. Örneğin; ezhel, sansar Salvo, contra, yener çevik ve niceleri.. bu isimleri rap dinleyen kesim illa bilir fakat genele yayıldığında bilen sayısı sınırlı. Rap düşündüren, eğlendiren, yeri geldiğinde kalbe bıçak, kemiğe darbedir.
bakın arkadaşlar 90 neslinin geleneğidir rap müzik. her zaman hayatımızda ama birincil değildir. rap bizim ritüelimizdir kabul edelim. yok ben hep caz.
Hiphop kültürünü oluşturan 4 başlıktan birisidir. Nakarat ve vörs halinde ilerler. Sample ın üzerine akıcı ve genelde bir konuya bağlı kalıp meselesi olan bir müzik türüdür.
2002 senesinden 2012-2013 senesine kadar içinde aktif olarak bulunduğum müzik türü.
/ 3