rio karnavalı

Brezilya'nin (bkz: rio de janerio) kentinde gerceklesen, dünyanin en buyuk festivallerinden biri hatta en buyuk festivali olarak adlandirabileceginiz, subat ayinin ikinci haftasi(genelde) baslayan ve bir hafta suren, samba okullarinin yil boyu hazirlanip muhtesem gosteriler sundugu harika otesi festival.

Hatirlayamadigim bir yildaki festivalde prezervatif satisi ile rekor kirmis(2 milyon adet) bir karnaval/festivaldir ayrica.


2014'te bu festivale deniz yolu ile gidip, haziran ayinda baslayan dunya kupasi sonuna kadar orada kalma hayalim ise elimde olmayan nedenlerle suya düsmüs idi.
Kesinlikle gidilip görülmesi gereken bir hede..
2018'de katılmayı arzuladığım karnavaldır. 5 aralıkta brezilya yolcusuyum (:
Valla karnaval güzel eğlenceli ama düşük bütçeli gezginler için zor .
Karnaval zamanı fiyatlar 3 katına cıkıyor, o dans okulların geçisi stat gibi kapalı bir yerde ve giriş fiyatıda pahalı olduğu hatırlıyorum. rio da kutlanan karnaval genelde turistler için, o yüzden hırsızlık olayları çok fazla. karnavala katılmayı düşünüyorsanız, üstünüzde pek birşey taşımanızı tavsiye etmem. bence en güzel kutlanan yer ise El salvador, kuzey Brezilya.

Edit: imla
1 milyon kişi katılmaktadır. 900 bin adeti hırsızdır.
yaşanmıştır.
Her zaman karnavalına gitmek istemişimdir özellikle jesus heykeli ile fotoğraf çekilmek bu arada
Dedikleri %98 doğrudur

(bkz: yolacik)
Dans okulları, açılış oyunları vs bir yana, karnaval bir arınma süreci öncesi gerçekleştirilen son bir günah etkinliğidir. Karnavala bir hafta kala ülkelerinden ayrılacağımı duyan arkadaşlarımın gözlerinde karnavaldan bahsedildiğinde gördüğüm orgazma sebep yaşanmışlıklar içeren, dost meclislerinde ''ben karnavalda 8 kişiyle öpüştüm, kimseyle öpüşmedim, 10 kişiyle öpüştüm'' tadında duyduğum sohbetlerle şaşırmama sebep olan, eşcinsel ve biseksüel kesimin ipanemayı, yabancı turistlerin ise copacabana hattını saf edindiği söylenen, tüm krizlerin, tüm dertlerin ve hatta palmeriasın şampiyon olamayışının unutulup coşulduğu muazzam bir etkinliktir. Lokal bir şekilde deneyimlendiğinde nirvanaya ulaşılma ihtimali ihtimal dahilindedir.
Rio Karnavalı, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen dünyanın en ünlü festivali ve en büyük karnavalı. Hristiyanlık inancındaki Büyük Perhiz'den önce düzenlenmektedir. Karnavalda düzenlenen geçişlerde samba okulları ve milyonlarca insan yer almaktadır.