schindler list

Oskar Schindler adlı bir Alman iş adamının 2. Dünya Savaşı zamanında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırması ve bu sayede 1100 Yahudi’nin hayatını kurtarmasını konu alan gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan filmdir. Film steven spielberg'e 7 dalda oscar kazandirmistir
(bkz: steven spielberg)
Hayat güzeldir , schindler list , pianist .. almanların yahudilere yaptığı soykırımı anlatan ve aynı zamanda duygulandıran güzel filmlerdir. Ve ayrıca yahudileri kurtaran Oskar schindlerin mezarı yahudiler tarafından hala ziyaret edilmektedir.
okulumuzda güzel bir internet sistemi vardı, dc++ diye, sayesinde çok film izlediğim olmuştur.
buranın ayrıca bir chat ortamı da bulunmaktadır ki bilmediğiniz ya da fikir sahibi olmadığınız konular hakkında farklı kullanıcılardan yardım talep edebilesiniz.
bir gün burada sorulan "izlemediysen öl diyeceğiniz film var mı?" diye bir soru gelmişti ve ben de tam "schindler's list" yazmaktayken benden önce birinin bunu çoktan yazmış olduğunu gördüğüm filmdir.
ayrıca liam neeson ve ralph fiennes'in sinemadaki en iyi performansları olan filmdir, izlenesidir.
muhteşem ötesi bir yapıt , tek kelime ile harika. nazi almanyasının yahudi düşmalığı ve acımasızlığı net görülebilir ve alman bir adamın yahudileri kurtarmasını hayretle izleyebilirsiniz buraya son sahnedeki acı dolu bitişi bırakıyorum
en iyi 2. dünya savaşı filmleri arasındaki filmlerden biridir.